Inger satser hele butikken: Optog kæmpe millionlån forud for valgkampen

Generelle nyheder

25/10/22 | 12:09

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Skrevet af Redaktionen

Der findes mange måder at finansiere stiftelsen af nye partier på, men Inger Støjberg må anses for at have fundet en bemærkelsesværdig. For det ser nemlig ud til at være hende selv, der løber den økonomiske risiko.

Da Inger Støjberg først forlod Venstre og efterfølgende Folketinget i forlængelse af rigsretssagen mod hende, var gode råd i bogstaveligste forstand dyre for den tidligere udlændingeminister. For hvis hun skulle starte et nyt parti i stedet for at tilslutte sig et eksisterende, var hun nødt til selv at skaffe finansieringen. Hvilket endda skulle ske med en kort tidshorisont, fordi valgudskrivelsen syntes på vej.

Ifølge Bjørknæs.dk valgte Inger Støjberg en løsning, der formentligt ikke er set før i dansk politik, da hun stiftede Danmarksdemokraterne.

For kort før offentliggørelsen af sit nye parti, lagde Inger Støjberg vejen forbi Totalkredit A/S for at optage store millionlån i sine faste ejendomme.

Dermed kan hun siges at have sikret sig et økonomisk råderum, der sjældent før er set for nystiftede partier. Typisk har de i stedet været finansieret via frivilligt arbejde, ligesom rigmænd også tidligere har givet store tilskud.

Sidstnævnte var tilfældet, da finansmanden Lars Seier Christensen var med i inderkredsen ved stiftelsen af Ny Alliance, hvis efterfølger Liberal Alliance han også har ydet markante økonomiske tilskud.