Ida Auken drømte om at ingen skulle eje noget: Selv bor hun i milliondyr herskabslejlighed

Generelle nyheder

02/09/2022

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Skrevet af Redaktionen

Der synes at være langt fra den nuværende socialdemokrats politiske udmeldinger til måden, som hun har indrettet sit eget liv på.

Det trak store overskrifter tilbage i 2016, da det daværende radikale medlem af Folketinget Ida Auken, der for alvor startede sin politiske karriere som MF'er for Socialistisk Folkeparti, indrykkede et indlæg på World Economic Forums hjemmeside.

Det for her at lufte sin 2030-vision om, at til den tid ville ingen eje noget, men alle vil alligevel være lykkelige.

Det skyldtes ifølge Ida Auken, at stort set alle værdier var blevet overtaget af fællesskabet, hvorfor det ville være gratis at bruge dem. Eksempelvis kunne alle bare bruge hendes stue til forretningsmøder, når hun ikke selv var hjemme.

Men som Bjørknæs.dk kan afsløre, vil det i givet fald være særdeles eksklusive rammer, som deltagerne i forretningsmøderne ville få adgang til.

Det skyldes, at hun selv sammen med sin mand, der er professor på CBS, har investeret i en herskabslejlighed i et mondænt kvarter i den københavnske forstad Frederiksberg.

Overfor gravermediet har Ida Auken ikke ønsket at svare på, hvorfor hun gerne selv må eje en dyr og eksklusiv ejendom – mens den mere jævne befolkning, ifølge hendes drømmescenarie, ikke bør eje noget af betydning.