Herlufsholm-forældre raser mod Mette Frederiksen

Generelle nyheder

08/05/2022

Skrevet af Redaktionen

Forældre til børn på Herlufsholm Skole mener, at statsminister Mette Frederiksen hælder benzin på bålet.

En række forældre til børn, der går på Herlufsholm Skole, klandrer den danske statsminister for, ikke at have sat sig godt nok ind i sagen, før hun har kommenteret på den.

Det har de gjort klart i en fælles pressemeddelelse, de har udsendt.

"Vi ser ingen usund kultur"

I denne pressemeddelelse slår de fast, at de ikke mener, at der er en usund kultur på Herlufsholm Skole. Derimod mener de, at det er enkeltstående tilfælde, der bliver fortalt om i TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms Hemmeligheder'.

"Vi ser ingen usund kultur på Herlufsholm. Vi fornægter ikke, at der har fundet mobning, krænkelser og vold sted på skolen. Men vi må insistere på, at dette er enkeltstående tilfælde og ikke resultat af en kultur. I hvert fald ikke en kultur på Herlufsholm," skriver de.

Derudover skriver de, at der er børn og unge på Herlufsholm Skole, der er blevet påvirket af 'den forråelse, de udsættes for i medierne og på de sociale medier', og at der er børn og unge på skolen, der mangler 'mangler værktøjer til at håndtere deres aggressioner eller mindreværd'.

Ikke kun Mette Frederiksen

Herefter kritiserer de statsminister Mette Frederiksen, da de mener, at der ikke er andre skoler, der har oplevet, at landets statsminister har fremlagt kritik på de sociale medier.

"Ingen andre skoler har dog skullet opleve, at selveste landets statsminister på sin Facebook-væg fordømmer ledelsen og benytter så stærk en vending som 'utilgiveligt' på baggrund af en tv-udsendelse," skriver forældrene.

Det er dog ikke blot Mette Frederiksen, der bliver mødt af kritik. Det samme gør sig gældende for undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, som har kaldt episoderne på Herlufsholm Skole for 'det alvorligste' hun har 'har set i årtier'.

"Vi kunne have ønsket, at de to ministre havde haft mindre travlt med at fordømme vores børns skole. Men de skød uden tøven med de skarpeste våben, en politiker har: fordømmelse. Med alle de ubehagelige konsekvenser, det nu får for skolen og dens elever og vores børn," lyder det.

Går ikke mere med uniform

Forældrene skriver også, at udsendelsen på TV 2 har fået konsekvenser for de børn og unge, der går på skolen. Blandt andet går de ikke længere med deres uniform udenfor skolens område.

"Vores børn går fra i dag ikke længere med deres skoleuniform, når de færdes uden for skolens område, på grund af overfald og trusler. Det har de fået forbud mod, for deres egen sikkerheds skyld. Sådan går det, når tv-udsendelser skaber fordømmelse, og når børnenes statsminister og hendes regering hælder benzin på bålet," skriver forældrene.