Her skal patienter transporteres af Kombardo Ekspressen

Generelle nyheder

23/12/2022

Foto: Kombardo Ekspressen, pressefoto
Foto: Kombardo Ekspressen, pressefoto

Skrevet af Redaktionen

Når bornholmske patienter efter årsskiftet skal til hospitalerne i Region Hovedstaden, skal Kombardo Expressen stå for transporterne. Rute 700 ønsker ikke længere at sælge billetter på ruten, så derfor skal patientrejser fremover bookes hos Kombardo Expressen.

Rute 700 ophører efter eget ønske med at sælge billetter på Bornholm den 31. december 2022. Ruten har hidtil sammen med flyselskabet DAT stået for opgaven med at få bornholmere transporteret til deres aftaler på hospitalerne i Region Hovedstaden.

I sommeren 2019 ophørte Rute 700 med selv at køre busserne. I stedet blev selskabets ture booket hos Kombardo Expressen, der er et samarbejde mellem Molslinjen og Herning Turist. Med beslutningen om helt at trække sig ud af patientrejserne forlader busselskabet nu Bornholm.

”Derfor falder opgaven helt naturligt hos os, og vi vil nu gå i gang med at udvikle på konceptet til gavn for bornholmerne”, forklarer kommerciel direktør hos Molslinjen, Jesper Skovgaard.

Rundtur til regionens hospitaler

Bornholmske patienter vil fortsat kunne stå på bussen samme steder som med Rute 700, når de rejser mod København.

Bussen vil fortsat stoppe ved fem af hovedstadens hospitaler: Herlev, Glostrup, Bispebjerg, Gentofte og Rigshospitalet. Derudover søges der om tilladelse til også at stoppe ved Hvidovre Hospital, som mangler på turen.

Det er Bornholms Hospital, som booker turene, og der vil det være muligt at booke patientrejser helt som normalt på den ene afgang dagligt.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Rute 700. Vi ser frem til det kommende samarbejde og er glade for, at Molslinjen tilbyder samme vilkår i den fremtidige aftale, så vores patienter ikke vil mærke forskel, når de rejser med bus til hovedstadens hospitaler”, udtaler Lene Frigaard, leder af Patientrejser på Bornholms Hospital.