Undgå tyven juleaften: Sådan gør du

Generelle nyheder

22/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mange tager væk juleaften. Derfor er juleaften også en dag, hvor tyve ofte har frit spil til at komme på uventet besøg. Af den grund viser vi dig her to tips og en række småtricks til at undgå juletyven.

Sørg for, at vinduerne og døre er spændt ordentlig fast

Tyvens foretrukne sted at bryde ind er døre og vinduer. Har du nye døre og vinduer, vil en tyv derfor ofte have sværere ved at bryde ind i dem. Er dine døre og vinduer af ældre dato, vil det ofte være en god idé at sikre dem eller at prioritere de andre af de tips, vi giver herunder.

Det gælder også skur og garager, hvor tyve også kan rapse værdifulde genstande. Her er det en god idé at investere i en sikker lås, så det bliver besværligt for tyven at komme derind.

Tænd lys

En anden vigtig ting for at holde juletyven ude er at tænde lys, hvor det er muligt - og gerne der, hvor det er muligt at se på det ude fra vejen af.

Overvej derfor at tænde lys på juletræet, eller tjek en ekstra gang, om det automatiske elektriske lys er sat til, så det bliver tændt, når en person går forbi det.

Andre småtricks

Der findes også en række andre små og effektive tiltag, som du kan gøre for at undgå tyveri i hjemmet ved, at tyven får en fornemmelse af, at mennesker er i hjemmet, selvom de ikke er det.

  1. Brug et tænd og sluk ur. Med dette tricks bliver lyset tændt og slukket på tilfældige tidspunkter, hvilket snyder tyven.

  2. Parker bilen i indkørsel. Se om det er muligt at tage offentlig transport eller parkere den ekstra bil i indkørslen.

  3. Undgå opdateringer på Facebook. Selvom det er fristende at dele sin glæde over, at skulle over til familien for at holde jul, så overvåger mange tyve de sociale medier i håb om at finde mennesketomme hjem.