Her er denne VM-slutrundes orakel

Generelle nyheder

27/11/22 | 12:55

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Hver VM-fodboldslutrunde med respekt for sig synes at have haft et orakel, der kunne forudsige kampenes resultater. Nu ser det ud til, at VM 2022 også har fået et.

Det hele startede i 2010, hvor blæksprutten Paul forudsagde resultatet af årets VM i fodbold. Ved alle efterfølgende slutrunder har flere forskellige dyr været udnævnt til orakler, og nu ser det altså ud til, at også VM 2022 har et dyreorakel.

I akvariet Maxell Aqua Park, der ligger nær Tokyo, bor odderen Taiyo, som iflg. nyhedsbureauet Kyodo News forudsagde Japans sejr over Tyskland ved VM i Qatar.

I en video, der er lagt på nettet, kan man således se, hvordan odderen, der er i snor, bliver ført hen til tre spande – en blå, gul og rød – af sin dyrepasser. Den røde spand har et tysk flag påklistret, mens den blå har et japansk flag på. I midten ses den gule spand, hvorpå muligheden for at uafgjort resultat er påklistret.

Taiyo snuser først til området, inden den får en ”orakelbold” udleveret. Taiyo ved præcis, hvad den skal gøre og går direkte hen til den blå spand og smider bolden i.

Herved har odderen altså angivet, at sejren skulle tilfalde Japan, hvilket da også blev tilfældet.

Mange japanere er allerede faldet for odderen og sætter nu deres lid til, at Taiyo har flere sejre til Japan i ærmet.

Tidligere orakler

Det hele startede som nævnt med blæksprutten Paul, der ved VM i 2010 forudsagde 7 af Tysklands kampe og helt rigtigt pegede på Spanien som vinder af turneringen. Hans forudsigelser gjorde ham berømt i hele verden, idet han valgte rigtigt i godt 85 % af de kampe, som han skulle gætte resultatet på.

Herefter er det gået slag i slag, og nu er dyreorakler efterhånden blevet lidt af en tradition ved VM-slutrunderne.

I 2014 var det fx den brasilianske skildpadde Cabecao, der forudsagde flere af Brasiliens kamp, herunder forudsagde den bl.a., at Brasilien ville vinde over Kroatien i åbningskampen. Cabecao gjorde sine forudsigelser ved at vælge og spise fisk under et af de deltagende landes flag.

I 2018 var det en russisk kat ved navn Achilleus, der blev udnævnt til fodboldorakel. Achilleus valgte vinderen af kampene ved at vælge foderskål med vinderlandets flag på. Katten forudsagde bl.a. Ruslands sejr i åbningskampen mod Saudi Arabien.