Her er den første værtsby til Royal Run 2024

Generelle nyheder

04/09/2023

Foto: Lars Møller/Royal Run
Foto: Lars Møller/Royal Run

Skrevet af J. Bøgen

Billetterne kommer til salg i efteråret!

Nu præsenterer Royal Run den første af de fem værtsbyer, der skal lægge asfalt til 2024-versionen af det populære motionsevent. Den første værtsby, der i dag, mandag, bliver offentliggjort, er Brønderslev:

”Vi er så glade for at kunne vende tilbage til Nordjylland efter et enkelt års fravær. Vi ved, at mange nordjyder var kede af, at vi ikke kom til det nordjyske til Royal Run ’23, så derfor er vi glade for at kunne imødekomme deres ønsker for næste års Royal Run,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Det populære motionsevent, med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen som hovedperson, er arrangeret af idrætsvisionen Bevæg dig for livet– et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik, hvis ambition er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

”Nu er første by på plakaten, og når vi kommer til torsdag, har vi præsenteret hele holdet af nye Royal Run-værtsbyer. Det betyder også, at vi nu for alvor kan komme i gang med at inspirere danskerne i nye dele af landet til lidt mere bevægelse,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF og medlem af Royal Runs styregruppe.

Salg af startnumre vil forventeligt ske i løbet af november måned.

Om Royal Run

  • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag.

  • I 2024 vil Royal Run således blive afholdt den 20. maj 2024 fem forskellige steder i landet.

  • Brønderslev Kommune kan i dag, mandag, afsløre, at den er den først offentliggjorte by, der skal være vært ved 2024-versionen af Royal Run. Frem til og med torsdag vil de øvrige fire byer blive offentliggjort.

  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

  • Royal Run ’23 opnåede deltagerrekord ved 93.679 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

  • Der er endnu ikke åbent for tilmelding til Royal Run ’24, det forventes at ske i løbet af november måned.