Hæver rådighedsbeløb med 500 kroner: Disse danskere får nemmere til økonomisk hjælp

Generelle nyheder

19/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Socialborgmester kalder på yderligere lettelser

Lige nu er mange hårdt ramt af de stigende priser. Det har Socialudvalget i København nu valgt at gøre noget ved. Derfor kommer dem ed en håndsrækning til de særligt udsatte borgere.

Det skriver Newsbreak.

Helt specifikt har Københavns Kommunes Socialforvaltning i en pressemeddelelse skrevet at de vil hæve det vejledende rådighedsbeløb med 500 kroner.

Udfordringer rammer særligt udsatte

Det vejledende rådighedsbeløb er det beløb kommunen bruger til at vurderer om man kan få økonomisk hjælp, når man ansøger om det.

"Rigtig mange har svært ved at få pengene til at række og flere og flere kan ikke betale deres husleje. De økonomiske udfordringer rammer særligt udsatte borgere. Vores muligheder som kommune er begrænsede, men én af de ting, vi kan gøre, er at hæve det vejledende rådighedsbeløb. Det betyder, at flere københavnere kan få adgang til økonomisk hjælp," siger Karina Vestergård Madsen, socialborgmester i København (Ø).

Hvis en borger søger om at få økonomisk hjælp til at dække en regning vurdere kommunen hvor mange penge borgeren har tilbage af sin indkomst når alle faste udgifter er betalt.

Stiger til 6567 kroner

Det beløb skulle før være under 6067 for enlige og 9826 for samlevere, men der nu steget med 500 kroner. Dermed vil flere kunne få den økonomiske hjælpe, de har brug for.

Dermed er beløbet altså nu 6567 kroner for enlige og 10326 kroner for samlevende.

Rådighedsbeløbet reguleres hvert år ved årsskiftet ud fra en satsreguleringsprocent, der i år ligger på 2,7 procent.

Vil lempe yderligere

Der er dog flere kriterier som kommunen forholder sig til når de får en ansøgning om økonomisk hjælp. Og de mener socialborgmesteren også skal ændres.

Hun kalder på at regeringen lemper på kriterierne for at modtage enkeltydelser: '

"Varmepuljen viste helt tydeligt, at kriterierne er alt, alt for stramme. Der er kun søgt om 2 mio. ud af puljens 100 mio. kroner. Regeringen er nødt til at lempe kriterierne, så kommunerne kan hjælpe udsatte danskere, der er hårdt ramt af inflationen," siger Karina Vestergård Madsen.