God nyhed til mange pensionister: Varmechecken udbetalt

Generelle nyheder

10/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

I alt har 400.000 husstande i dag set et dejligt rundt beløb tikke ind på deres bankkonto. Varmechecken er blevet udbetalt.

I dag kan en række danske husstande med høje varmeregninger se frem til et kig på kontoen. Varmechecken er nemlig blevet udbetalt. Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at 6000 kroner skattefrit er blevet udbetalt til over 400.000 husstande. I alt er det 2,4 milliarder kroner, som nu kommer danskerne til gode.

”Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

For at modtage varmechecken er det en indkomstgrænse på 650.000 kroner.

De husstande, der kan modtage checken er de, der opvarmes af gasfyr eller husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 % eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger. Samt husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning.

Aftalen om en målrettet varmecheck blev indgået med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet.

Varmechecken er blevet udbetalt til den ældste i husstanden.