Fra hjemløs til vinder af mesterskaber: En drengs vilde rejse

Generelle nyheder

21/12/2022

Foto: Facebook @NicholasKristof
Foto: Facebook @NicholasKristof

Skrevet af Emil B.

Tani, en nigeriansk dreng, var nødsaget til at flygte fra Nigeria på grund af uroen i landet. I USA søgte de tilflugt i en herberg for hjemløse. Og det var her, han fik tryghed i spillet skak, og blev startskuddet til hans rejse inden for det.

Fandt ro i deres kristne tro

Den troende familie fandt hurtigt et fællesskab blandt de andre kristne i New York. Og langsomt, men sikkert fandt de en plads i lokalsamfundet.

Tani startede i folkeskolen, hvor han overraskende hurtigt faldt til. Og det var her, han fik en kærlighed til skak.

Spurgte sine forældre om lov

En skaklærer fik hurtig færten af drengen og opfordrede ham til at blive medlem af den lokale skakklub. Han spurgte sine forældre om lov, som desværre var afvisende: det var alt for dyrt at betale gebyrerne til sporten. Deres penge skulle gå til at få dækket de mest basale behov.

Det gjorde Tani trist, da han endelig havde fundet en måde at falde til på i det nye land og finde ligesindede, der ligesom ham også havde en forkærlighed for det taktiske spil.

Heldigvis forbarmede Russel Makofsky sig over Tani og tilbød ham en plads på skakholdet kvit og frit - han så, hvor meget det betød for Tani.

Drengens dedikation til spillet

Tani gik derfor for alvor i gang med at dykke ned i spillet. Han brugte timevis på at spille spillet på gulvet, hvor han hurtigt blev bedre og bedre til det.

Dog gav skak ham ikke anerkendelse blandt de andre drenge, og de så stadig Tani som hjemløs og drillede ham med det.

Han fortsatte dog ufortrødent og havde kun et mål i tankerne: at blive den bedste til skak.

I et år dedikerede hans sig selv til sporten, og I 2019 gav hans dedikation pote, og han vandt skakmesterskaberne i New York State, hvor han besejrede 73 andre.