"Karen" ville ikke fjerne sin taske fra hans sæde - hans hævn var lige dele subtil og perfekt

Underholdning

17/11/22 | 11:58

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Hævnen er sød ...

Har du nogensinde hørt om nogen, der bliver beskrevet som en "Karen"? Ikke i form af navnet, men som en slags betegnelse for en bestemt type mennesker.

Kort fortalt bruges udtrykket nedsættende om en bestemt type kvinder, ofte med lys hudfarve, som enten føler sig lidt bedre end alle andre, eller i hvert fald føler, de har krav på nogle bestemte ting i bestemte situationer - hvor de altså ikke har krav på netop de ting.

På internetforummet, Reddit, findes der en hel side dedikeret til historier fra virkeligheden, hvor de såkaldte Karens fik præcis, hvad de fortjente - hvad end det er i form af tilfældighedernes karma, eller at en af deres medmennesker udtænkte en hævn så genial, at selv Einstein ville være imponeret.

Og den følgende historie hører uden tvivl ind under den sidste kategori.

En bruger på Reddit ved navn Zulera301 fortæller i levende billeder om en oplevelse, han/hun (for nemhedens skyld omtaler vi brugeren som "han" fremover) havde for omkring otte år siden.

Han havde reserveret en plads på en langdistancebus, da hun skulle hjem og besøge familien i forbindelse med jul og nytår. Det var midnatsafgangen, han var en af de sidste, der stod på.

Ikke overraskende var bussen godt fyldt op, men brugeren stiger ombord og finder sit sæde, hvor han finder ud af, at sædet er optaget - af en taske.

Den ældre kvinde på det andet sæde nægtede at anerkende, at han faktisk havde reserveret sædet, hvor kvindens taske stod. Selv ikke, da han fremviste sin billet med det præcise sædenummer, som han desuden havde dobbelttjekket, inden han henvendte sig til kvinden.

Faktisk gik den ældre kvinde så vidt, at hun tilkaldte en konduktør, der, ikke overraskende, gav manden med reservationen ret. Kvinden blev tvunget til at flytte sin taske - ifølge Zulera301, imens hun skulede med øjne, der ville kunne føre til en morddom, hvis øjne kunne dræbe.

Men det er så her, at Reddit-brugeren tager en både subtil, og ikke mindst genial, hævn. For husk lige, at klokken har passeret midnat. De fleste ville nok vælge at få et par timer på øjet under en lang bustur, men Zulera301 valgte i stedet at finde sin bærbare computer frem.

Med lyden slukket begyndte han at spille computer, hvilket naturligvis udsender en hel del lys fra skærmen - til ubeskriveligt stor irritation for den ældre kvinde ved siden af.

Igen blev konduktøren tilkaldt, og her kommer så det perfekte i hævnen - for Zulera301 havde styr på reglerne, modsat den ældre kvinde.

På netop denne slags langtursbusser, siger reglerne nemlig, at man ikke må bruge computere eller telefoner i løbet af "de stille timer", som er et tidsrum i løbet af natten. Men der er en undtagelse: man kan bruge de elektroniske apparater alt det, man overhovedet vil, hvis man gør det uden lyd eller med hovedtelefoner.

Subtilt. Gennemtænkt. Genialt. Kald det, hvad du vil, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at internettet hylder Zulera301 for sin reaktion på at skulle sidde ved siden af en "Karen" på en meget langt bustur.