Folkefest på Rådhuspladsen: Onsdag kan du være med til at hylde Vingegaard

Generelle nyheder

24/07/2023

Foto: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Foto: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skrevet af J. Bøgen

Mon ikke, der er en del, der gerne vil ind og fejre Danmarks (og måske Verdens) bedste cykelrytter?

Jonas Vingegaard har for anden gang gjort det utrolige og bragt sig i vinderposition i verdens største cykelløb – Tour de France 2023.

Og du kan være med til at fejre, at den gule trøje nu skal tilbringe endnu et år i Danmark, når den officielle hyldest af Vingegaard løber af stablen på onsdag den 26. juli 2023.

Kl. 11.30 køres Vingegaard nemlig i kortege fra lufthavnen, helt præcist i krydset ved Tårnbyvej, Saltværksvej og Amager Landevej. Herfra bevæger kortegen sig stille og roligt (ledsaget af Københavns Politi) nordbå gennem Amager, via Christianshavn og Slotsholmen, inden hele Danmarks Vingegaard når frem til Rådhuspladsen omkring kl. 13, hvis alt går som planlagt.

Og så minutter senere, kan du for alvor hylde den danske Tour de France-vinder, når han træder ud på balkonen mod Rådhuspladsen omkring kl. 13.40.

”Det er intet mindre end historisk, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France for andet år i træk. Vi kan alle være stolte af ham og vores stærke cykelnation. For det her er også en kæmpe sejr for Danmarks stærke hverdagscyklisme, de mange cykelklubber og stærke foreningsliv, der hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Jeg håber, vi ses på Rådhuspladsen, så vi sammen kan give Jonas den hyldest, han i den grad fortjener,” siger overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen.

Danmarks Cykle Union (DCU) står for at arrangere den danske Tourvinders hjemrejse og hyldest med bil gennem Københavns gader. DCU er ovenud begejstret for den dobbelte Tourvinders præstation.

”At vi for andet år i træk har en dansk vinder af verdens største cykelløb er fantastisk. I Danmarks Cykle Union glæder vi os på Jonas og på dansk cyklings vegne. Den gule trøje er symbolet på en kæmpe præstation, der giver genlyd i de danske cykelklubber. Vi glæder os til sammen med hele Danmark at hylde Jonas i København og vi håber mange vil møde op,” siger Morten Andersson, formand for Danmarks Cykle Union.

Program for den officielle modtagelse på Københavns Rådhus

(OBS: Alle tidspunkter er cirka tider)

11.30: Vingegaards kortege sættes i gang i roligt tempo fra lufthavnen og kører så i roligt tempo nordpå via ovenstående rute

13:00: Jonas Vingegaard ankommer på Balustraden, Københavns Rådhus

13:15: Velkomsttale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

13.20: Tale ved statsminister Mette Frederiksen

13.25: Tale ved kulturminister Jakob Engel-Schmidt

13:30: Tale ved formand for Danmarks Cykle Union Morten Anderson

13:35: Tale Jonas Vingegaard

13:40: Hyldest af Jonas Vingegaard på balkonen

13:40: Reception og rådhuspandekager

14:30: Afslutning