Familie i chok: Modtog elregning på 500.000 kroner

Generelle nyheder

20/04/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

De stigende priser rammer mange familier.

Coronakrisen og krigen i Ukraine har gjort, at stort set hele verden - inklusiv danskerne - lider under stigende priser og mangel på basale madvarer og råstoffer. 

Især prisen på brændstof og elektricitet er eksploderet, og medierne har bragt adskillige historier om familier, vis el- og varmeregninger er steget med mere end 100 procent og derfor har presset privatøkonomien til det yderste.

Én af disse familier fik sig noget af et chok, da de ifølge Portafolio i marts måned oplevede at få en elregning, som var hele 1.380 gange højere end normalt. 

Familien fra Barrancabermeja i Santander i Colombia fik formentlig morgenkaffen galt i halsen, da de modtog den månedlige regning for el, som lød på lidt mere end 276 millioner colombianske pesos (cirka 500.000 kroner). 

Regningen lyder nemlig normalt 'kun' på 200.000 colombianske pesos (cirka 370 kroner), som dog svarer til cirka 20 procent af en gennemsnitlig colombiansk månedsløn. 

Priserne på el er altså havnet på et niveau, hvor det er ualmindeligt svært for en almindelig colombiansk familie at betale, men regningen på 276 millioner var langt højere end normalt og helt urealistisk at betale for familien. 

"Vi er virkelig overraskede [...] hvordan skal vi betale sådan et gigantisk tal som dette. Vi er bare en almindelig familie," har faren i familien, Ademar Miranda, udtalt til en lokal avis. 

Miranda har desuden forklaret, at de kun bor tre mennesker i ejendommen og derfor umuligt kan have brugt så meget strøm, og han har derfor sendt en klage til Electrificadora de Santander, som er virksomheden, der er ansvarlig for elnettet i området. 

Electrificadora de Santander har udtalt, at de er ved at undersøge sagen.