Hvis dit barnebarn er en kræsen spiser, vil du forstå, hvor frustrerende det kan være at prøve at få dem til at smage nye fødevarer ud over kyllingenuggets og pommes frites.
Ifølge nylig forskning får 86 procent af børn under fem år ikke deres fem grøntsager eller frugt om dagen på grund af 'kræsen spisning' til måltiderne - øv.
En fjerdedel af forældrene indrømmer også, at de normalt kun spiser måltider, de allerede er bekendt med, i stedet for at prøve noget nyt.
Det skal børnene prøve
”For Aisha”, Storbritanniens førende producent af halal babymad, gennemførte undersøgelsen for at fejre lanceringen af virksomhedens ernæringsekspert-godkendte liste over 'fødevarer, du bør prøve, inden du fylder fem'.
Listen er den endelige guide til de fødevarer, som små børn bør udsættes for, så man bedre kan bekæmpe kræsenhed og sikre, at de nyder masser af måltider med de rigtige næringsstoffer.
Top 20 fødevarer inkluderer:
Tomater
Kikærter
Ingefær
Kokosnød
Gurkemeje
Kanel
Butternut Squash (græskar)
Paprika
Pastinak
Koriander
Datoer
Linser
Mynte
Mango
Majs
Hvidløg
Søde kartofler
Løg
Abrikos
Spidskommen
Stresser forældrene
Undersøgelsen af 2000 forældre viste, at som følge af stressende måltider, lader en tredjedel af forældrene deres barn spise 'hvad som helst', herunder mad med lavt næringsindhold og takeout-mad.
For Aishas diætist, Priya Tew, sagde: "At have et barn, der er kræsen med sin mad, kan bringe så meget stress ind i måltiderne.”
"At fodre dit lille barn kan føles som et stort ansvar; de vokser hurtigt, så det er vigtigt, at deres kost giver dem alle de nødvendige næringsstoffer.”
"Bliv ved med at tilbyde de fødevarer, som børnene ikke spiser - eksponering er virkelig nøglen, især med krydrede fødevarer, som børnene ikke er vant til.”
"Læg små mængder af nogle af disse fødevarer på deres tallerken ved hvert måltid. Dette vil opfordre dit lille barn til at røre, lugte, se og til sidst smage fødevarerne.”
"At begynde med krydrede måltider og en grøntsag-først-tilgang kan hjælpe med at opbygge sunde spisevaner. Det er afgørende, at de små får maksimal ernæring og smag fra hver lille mundfuld, og at vi opmuntrer dem til at omfavne, udforske og smage nye smage."
Ved at skabe opskrifter, der introducerer spædbørn til en række eksotiske, ernæringsmæssige ingredienser tidligt i livet, sikrer det, at børnene ikke bliver så kræsne, når det kommer til måltider.
Kilde: Mirror