Stukket af myg? Gammelt husråd giver lindring fra kløe på 30 sekunder

Generelle nyheder

11/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

De irriterende myg kommer nu. Sommeren er over os, og sammen med den, kommer insekterne. Også den irriterende kløe fra myggestikkene, der kan spolere dit humør i flere timer.

Myggestik kan nogle gange være så kløende, at den eneste umiddelbare lindring kommer fra at klø igen. Men det kan resultere i beskadiget hud og potentielle infektioner og ardannelse.

Du behøver dog ikke kun stole på salver og medicin fra apoteket. Der findes flere effektive hjælpemidler i dit hjem, der kan lindre kløe og ubehag. Det fortæller lægen Debra Rose Wilson.

Koldt omslag

En af de nemmeste og mest effektive måder at reducere kløe på, er ved at pålægge et koldt omslag på det irriterede område. Pak et par isterninger ind i en ren klud og læg den forsigtigt på myggestikket.

Den lave temperatur dulmer nerverne, giver øjeblikkelig lindring fra kløe og reducerer risikoen for inflammation. Hold omslaget på myggestikket i 10-15 minutter og gentag efter behov.

Aloe Vera

Aloe vera er kendt for sine beroligende og helende egenskaber og samtidig hjælper det også med at reducere inflammation. Hvis du har planten derhjemme, er der intet nemmere end at smøre de berørte områder med gel fra dens blade. Du kan også købe gelen i butikker og opbevare den i køleskabet. Når den er kølet ned, giver den endnu større lindring. Påfør gelen flere gange om dagen, indtil kløen aftager.

Honning

Honning har naturlige antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, der kan lindre kløe og fremme heling.

Påfør en lille mængde honning på stikket og lad det virke i 10-15 minutter. Skyl derefter området med lunkent vand og tør det af. Hvis kløen ikke aftager, gentag processen to til tre gange om dagen. Vær dog forsigtig med tøj, der kan klæbe til honningen.

Bananskræl

Bananskræl indeholder en antiinflammatorisk forbindelse, der effektivt lindrer kløe. Gnub indersiden af bananskrællen mod stikket i cirka 30 sekunder. Lindringen bør komme hurtigt. Du kan også prøve pasta af bagepulver, tea tree-olie eller æblecidereddike. Alle disse midler indeholder stoffer, der markant kan lindre vedvarende kløe.

Prøv derfor disse effektive og ofte helt gratis råd mod kløe, så bliver sommeren klart bedre.