Endnu et bilag forsvundet: Regningen for Mette Frederiksens privatfly er pist væk

Generelle nyheder

26/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er tilsyneladende et særdeles stort problem for flere ministerier at finde frem til, hvad det kostede at sende Mette Frederiksen med privatfly tilbage i februar måned.

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før kritikken var nådesløs fra venstrefløjen anført af Socialdemokratiet, når det handlede om Lars Løkke Rasmussens brug af rejsekontoen.

Således lød det igen og igen fra politikere som Mette Frederiksen, at hendes forgængers rejseri havde taget overhånd.

Men hvad det præcist har kostet at sende lige præcis Mette Frederiksen på udenlandsrejser, er langt fra nemt for offentligheden at få oplysninger om.

Det kan Bjørknæs.dk således melde om, efter gravermediet siden slutningen af februar har forsøgt at få aktindsigt i udgiftsbilag fra en rejse, som Mette Frederiksen foretog med privatfly. Det først til Paris, hvor Mette Frederiksen spiste en middag med den franske præsident Macron. Dagen efter fløj hendes privatfly videre til Bruxelles, for bagefter at vende snuden hjem mod Danmark.

Hos Statsministeriet har man meldt hus forbi i forhold til, at det er Mette Frederiksens ministerium, der har afholdt udgifterne. Herfra henvises til Forsvarsministeriet, som heller ikke har kunnet hjælpe med at fastslå, hvad skatteyderne måtte betale for rundturen med privatfly.

Det er ikke de eneste bilag, som er forsvundet mens Mette Frederiksen har været statsminister. Det kan du læse om i en ny bog. Bestil den eventuelt her.