Embedsmændenes lønfest: Over 1.000 tjener over 1 million kroner i årsløn

Generelle nyheder

06/10/22 | 05:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Selv en lille nordjysk kommune giver ikke kun sin kommunaldirektør langt mere i løn end statsministeren, men har også 21 embedsmænd med en årsløn over millionen

En af valgkampens store temaer tegner til at blive, hvad de kommunale embedsmænd skal have i lønposen. Det efter at statsminister Mette Frederiksen tidligere har slået til lyd for, at de skal have markante lønforhøjelser.

Men ifølge en netop offentliggjort undersøgelse fra Journalista.dk af lønforholdene hos landets kommuner, synes de at være langt bedre end deres rygte.

Det skyldes ikke kun, at mere end 1.000 kommunale embedsmænd i 2021 tjente over 1 million kroner, mens 31 sidste år havde en indtægt på over 2 millioner. Men også at en lang række kommuner giver medlemmerne af deres ledelse mere i løn, end hvad statsminister Mette Frederiksen får.

Vel og mærke ikke kun store kommuner som København og Aarhus, men også langt mindre som eksempelvis Hjørring Kommune. Her modtog kommunaldirektøren i 2021 i alt 2.242.279 kroner, mens statsministeren aflønnes med i runde tal 1.6 millioner kroner.

Samtidig må det også anses for markant, at den ifølge eget udsagn hårdt økonomisk pressede lille nordjyske kommune, sidste år havde 21 embedsmænd med en indtægt på over millionen.