Eksperter advarer mod ulækker rengøringsfejl: Sådan løser du det

Generelle nyheder

02/3/23 | 08:52

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

De fleste husholdninger bruger skuresvampe til den daglige rengøring, men mange glemmer at rengøre svampen - for hvordan gør man det mest effektivt?

Bakteriernes yndlingsgrobund

En skuresvamp er et effektivt middel, uanset om man skal rengøre overflader eller vaske op. Men eftersom svampen så samler al snavs og skidt op, kan de hurtigt ende med selv at blive beskidte.

Og hvis man så bruger svampen over længere tid, og ikke rengør den, kan man risikere at sprede en masse væmmelige bakterier fra hele hjemmet.

Som The Mirror rapporterede, har eksperter ligefrem advaret mod dette, da skadelige bakterier som salmonella er tilbøjelige til at formere sig i svampen, da de bruges dagligt og sjældent tørrer helt ud. Et fugtigt miljø er en god grobund for bakterierne.

Selvom man selvfølgelig skal smide svampen ud, så snart den bliver slidt, kan det også blive dyrt og spild af ressourcer i længden, hvis man smider dem ud efter kun en enkelt gangs brug. Men nu har eksperterne heldigvis delt en effektiv måde hvorpå man kan rense svampene og karkludene, så de kan bruges i lidt længere tid.

Billig løsning

En ekspert fra Zoflora, som er kendt som en af den populære rengøringsinfluencer Mrs Hinhs yndlingsprodukter, fortalte dette til The Mirror: ”Karklude og skuresvampe kan indeholde potentielt skadelige vira og bakterier.”

”Gør det til vane at lægge dem i blød i noget koncentreret desinficerende rengøringsmiddel i slutningen af dagen. Det vil holde dem hygiejnisk rene, og hvis man bruger et velduftende produkt, vil det også give en dejlig duft i hjemmet. Det vil også spare dig for at købe nye svampe og klude for ofte.” 

Eksperten fra Zoflora deler et endnu billigere trick til at fjerne snavs fra klude og svampe, og det kan laves med en frugt man ofte har derhjemme.

Alt, du skal bruge, er en skål med vand og nogle skiver citron. Pres saften ned i vandet, placer svamp eller klud i skålen og giv det 3-5 minutter i mikroovnen.