Efter udskældt dokumentar: Så mange politianmeldelser har Herlufsholm indgivet

Generelle nyheder

26/05/2022

Skrevet af Redaktionen

Herlufsholm Kostskole har haft travlt de sidste par uger.

Siden TV 2 i starten af maj måned kunne vise den nedslående dokumentar omkring Herlufsholm Kostskole har der været meget kritik af den ellers velrenommerede skole ved Næstved.

Vold, seksuelle krænkelser og generel krænkende adfærd. Det er nogle af de ting, som tidligere elever åbent har fortalt om i dokumentaren.

Ydermere skulle skolen have opfordret til ikke at politianmelde nogle af sagerne. Men efter dokumentaren er kommet frem, så er Herlufsholm måske kommet på andre tanker.

I et svar til Folketinget skriver Justitsministeriet, at der siden dokumentaren blev vist i starten af maj måned og frem til 18. maj er kommet 23 anmeldelser fra Herlufsholm Kostskole.

Desuden er der kommet yderligere to anmeldelser af karakter, som minder om dem i dokumentaren, oplyser Rigspolitiet ifølge Berlingske.

I et andet svar uddyber Justitsministeriet antallet af sager fra kostskolen gennem de sidste ti år. Her lyder det, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fra den 1. januar 2012 til den 17. maj 2022 har registreret ti forhold omhandlende vold, voldtægt eller blufærdighedskrænkelser begået på skolen.

Der er registreret fem sager om vold begået inde på selve Herlufsholm Skole og Kostskole, og fire af dem er oprettet som anmeldelser.

Der er desuden rejst sigtelse for vold i den ene af sagerne.

Politikredsen har også registreret fire anmeldelser om voldtægt inden for de sidste ti år.

Dokumentaren må derfor siges at have haft en stor indflydelse på skolens ageren de seneste uger, alene hvis man ser på antallet af anmeldelser.