Efter 11 år: Nu afsluttes efterforskningen i Madeleine MacCann-sagen

Generelle nyheder

21/03/2022

Foto: Metropolitan Police
Foto: Metropolitan Police

Skrevet af Redaktionen

Senere i år stopper efterforskningen af sagen om den lille piges forsvinden.

Det er nu mere end 14 år siden, at blot 3-årige Madeleine McCann forsvandt sporløst fra en ferielejlighed i byen Praia Da Luz i Portugal.

13 år skulle der dog gå, før der for alvor kom nyt i sagen, og denne gang var det tysk politi, der meldte sig på banen. De var nemlig overbeviste om - og er det stadig i dag - at Madeleine McCann er død.

Scotland Yard lukker sin efterforskning af Madeleine McCanns forsvinden, som har stået på i 11 år. Det skyldes, at finansieringen til Operation Grange, der blev iværksat fire år efter hendes forsvinden, vil blive slippe op senere i år.

"Der er i øjeblikket ingen planer om at tage efterforskningen videre," siger en kilde fra Scotland Yard til The Sun.

Denne beslutning betyder, at tyske Christian B, der er hovedmistænkt i sagen, næppe ender med at blive sigtet i sagen.

Det understreger, at britisk politi, at der ikke er tilstrækkelige beviser til at føre en sag mod den dømte pædofil og voldtægtsmand. Tysk politi er derimod fortsat overbevist om, at han var involveret.

Afsluttes til efteråret

"Enden på vejen for Operation Grange er nu i sigte. Holdets arbejde forventes at være afsluttet til efteråret," siger kilden.

Kilden fortæller også, at sagen kan ende med at blive genåbnet i fremtiden. Dette vil dog forudsætte, at der dukker nye væsentlige oplysninger op.

Grange-undersøgelsen blev indledt i maj 2011 - fire år efter hendes forsvinden. Det skete, efter hendes mor, Kate, skrev et åbent brev i The Sun til daværende premierminister David Cameron og bad om, at britisk politi indledte en undersøgelse.

Den nuværende finansiering forventes at slippe op den 31. marts. Der blev dog for nylig indsendt en ansøgning om at fortsætte sagen frem til september i år.

Får efterforskningen lov til at fortsætte frem til september, vil sagens samlede omkostninger løbe op i 13 millioner pund. Det er svarende til omtrent 115 millioner kroner.

3-årige Madeleine forsvandt fra familiens ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal den 3. maj 2007.

Tysk politi har udtalt, at de havde 'konkrete beviser' for, at Madeleine er død. I samme ombæring forklarede de, at de også har beviser for, at tyske Christian B var involveret.

45-årige Christian B blev identificeret som mistænkt i 2020. Han afsoner en dom på syv år for at have voldtaget en 72-årige kvinde i Praia da Luz - samme område, som Madeleine McCann forsvandt fra.

Britisk politi efterforsker fortsat sagen som forsvindingssag, selvom tysk politi flere gange har meldt ud, at de har en klar formodning om, at Madeleine er blevet dræbt.

Skulle Madeleine fortsat være i live, vil hun i dag være næsten 19 år gammel. Tidligere chefinspektør Mick Neville har dog udtalt, at det stadig er en mulighed, at hun er i live.