DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr rammer Danmark

Generelle nyheder

27/6/22 | 07:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

DMI har netop udsendt en kategori 1-varsel, da der ventes voldsomt vejr.

Mange af os nyder lige nu solen, og mange steder i Danmark har temperaturen været oppe og runde de 25 grader, men meget tyder nu på, at der er et vejrskifte på vej.

Andre steder i Europa - I Polen, Tjekkiet og Slovakiet er dagtemperaturerne mange steder 30 grader, mens de længere mod Vest har måtte nøje sig med køligere vejr.

Frankrig havde i sidste uge en hedebølge med temperaturer over de 30 grader, men nu er temperaturen igen faldet til cirka 20 grader. Det er et sådant vejrskifte, der lige nu vil ramme Danmark. Det oplyser DMI.

Frontzone giver lavere temperaturer

I dag, mandag, har en frontzone nemlig nået Danmark, og den giver noget lavere temperaturer. Især jyderne vil mærke, at der er en stor forskel i temperaturen. I Jylland vil temperaturen nemlig ligge mellem blot 15-20 grader.

Resten af vores lille land vil få den sidste dag med høje temperaturen - nemlig op imod 25-29 grader. Senere vil fronten trække længere mod øst, hvilket vil give køligere temperaturer til hele landet.

Et sådant skift i vejret kan give voldsomt vejr, og derfor har DMI udsendt et varsel om skybrud for store dele af Jylland, og ydermere en risikomelding om skybrud for resten af Danmark - med undtagelse af Bornholm.

Der ventes et skybrud i løbet af dagen, hvor der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time, mens der også ventes kraftigt tordenvejr.