DMI: En våd uge afsluttes med kraftig blæst

Generelle nyheder

13/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Efter en stormende weekend bliver det koldt

2023 er startet usædvanligt vådt.

Det skriver DMI

Flere lavtryk er kommet syd eller nord om Danmark. Det er der egentligt ikke noget usædvanligt i. Der er ofte lavtryksvejr om vinteren. Det unormale ligger i at de har været hyppigere end normalt.

"Lavtrykkene har heller ikke været kraftigere end normalt. Men de har været hyppige, og især den 4. januar var særdeles våd, fordi luften i fronterne, der gav nedbør, var meget fugtig, som en våd karklud, der vrides," skriver Meteorolog Jesper Eriksen.

Regn, regn, regn

Og vi skal regne med at regn og rusk fortsætter med at være på plakaten henover weekenden. Der er nemlig ikke en eneste dag i løbet af weekenden hvor der ikke forventes regn.

Der ventes at der vil falde yderligere mellem 10 og 30 millimeter regn. Nogle steder forventes der dog lidt mere. På nuværende tidspunkt er der ingen prognoser, der giver kraftig regn med mere end 24 mm på 6 timer.  

Blæsten kommer også

Der kommer dog også blæst i weekenden. Der ventes perioder med kraftig blæst fra sydlige eller vestlige retninger. Som det ser ud nu vil vinden kulminerer på søndag med en frisk vind til kuling fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis hård kuling, lokalt måske stormende kuling, og med kraftige vindstød.

I den sydlige halvdel af landet ventes vindstød generelt af stormende kuling, stedvis af stormstyrke, og lokalt måske stærk storm (omkring 30 m/s).   

"DMI udsender et varsel om kraftig vind, hvis middelvinden når stormende kuling. Så vi holder øje med de kommende prognosers bud på vindstyrken, som de både kan skrue lidt op og ned for." skriver Meteorolog Jesper Eriksen.

Den kraftige vind ser ud til muligvis at kunne give problemer med forhøjet vandstand ved Vadehavet og dele af Vestkysten.

I næste uge vil vinden aftage, og det bliver koldere med nattefrost og byger med blandede nedbørsformer, både som regn, slud og sne.