DMI advarer: Her risikerer man vindstød af stormstyrke

Generelle nyheder

05/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Varslet gælder fredag fra kl. 7 om morgenen.

Den første hele weekend af 2023 kan starte med at blive en blæsende en af slagsen.

DMI har i hvert fald varslet risiko for vindstød af stormstyrke over Danmark - og varslet gælder fredag morgen fra kl. 7 og frem til kl. 13.

Helt præcist lyder advarslen, at der er risiko for stormende kuling fra sydvest. Det betyder vindstyrke på 20-23 meter i sekundet.

Men de enkelte vindstød kan altså nå op på stormstyrke, og det er 25-28 meter i sekundet.

Vind af den kraft betyder, at der er risiko for, at tagsten vil blæse af, og store grene kan knække af træerne. Derfor er det ikke utænkeligt, at trafikken kan blive noget udfordret, ligesom også togstrækninger kan risikere at måtte bøje sig for Moder Naturs kræfter.

Endelig er der også risiko for, at broer må lukkes for trafik (enten for visse køretøjer eller for alle), hvis det vurderes at blive for farligt at køre på dem.

Ser man på DMI's kort kan man se, at varslet gælder i Nordjylland, men det betyder ikke, at resten af landet slipper for en god gang rusk.

Foto: Screendump, DMI

Ifølge landsudsigten for fredag, kan vi nemlig vente "jævn til hård vind fra syd og sydøst, ved kysterne op til kuling".

Uanset hvad er det nok i hvert fald en god ide at stille forskellige genstande ind i skuret, så man ikke risikerer, at noget går i stykker, hvis det bliver blæst omkuld.