Dansk by bliver "bombet" d. 6. august - og du kan være med

Generelle nyheder

24/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er vil være gratis adgang!

I 2018 trak et spektakulært special effect-show fulde huse ved den historiske flyhangar i Soldaterskoven i Tønder. Nu gentages succesen med bomber, brag og luftalarm.

Søndag den 6. august bliver idyllen i Soldaterskoven i Tønder nemlig afløst af et actionspækket special effects-show, når det historiske luftangreb på Zeppelin Luftskibsbasen bliver genskabt.

Arrangementet vil give publikum en enestående – og sikker - mulighed for at opleve begivenheden fra første parket.

The Tondern Raid

I 1918 blev Zeppelin Luftskibsbasen i Tønder angrebet af britiske fly i et banebrydende angreb, der blev kendt som "The Tondern Raid." Luftangrebet var verdenshistoriens første succesfulde angreb med fly, der lettede fra et hangarskib.

For at markere dette verdenshistoriske flyangreb mod Zeppelin Luftskibsbasen, er der planlagt en spektakulær rekonstruktion af angrebet ved hjælp af special effects, veteranfly og skuespillere.

Her vil publikum blive transporteret tilbage i tiden og få mulighed for at opleve det historiske angreb på nærmeste hold. Showet når sit højdepunkt med deltagelse af en ægte klassiker inden for flyhistorien, nemlig Danmarks Flymuseums dobbeltdækkerfly, Tiger Moth fra Danmarks Flymuseum i Stauning ved Ringkøbing, der vil "kaste" bomberne over Zeppelinbasen.

”Det glæder os helt specielt, at Mikael Carlson fra Nordisk Aviatik AB kommer til at lande ved Flyhangaren i Tønder. Og så vil Hummer Højmark fra Danish Specialeffects som er Danmarks førende Special Effects leverandør til alle store spillefilm, igen levere et spektakulært show som altid får publikum til at juble” fortæller formanden for Zeppelin- og Garnisonsmuseet, Anders Jacobsen.

Arrangementet vil også byde på en række andre begivenheder med relation til 1. Verdenskrig.

Skyttegravskrig, feltlazaret og rundvisning

Reenactor-gruppen "Westfront 1916" vil bemande skyttegravene iført tyske uniformer og skabe en autentisk oplevelse af krigens tid. Der vil desuden være mulighed for at opleve et tysk feltlazaret anno 1914 samt deltage i en rundvisning i Soldaterskoven, der stadig gemmer på mange historiske skatte fra krigen.

Det spektakulære program strækker sig fra kl. 10:00 til 16:00 ved flyhangaren i Soldaterskoven, Tønder. Angrebet vil blive genskabt to gange, kl. 11:00 og kl. 14:00.

Mellem opvisningerne vil der være mulighed for at smage lokale specialiteter hos Vores Marsk, der i dagens anledning serverer pølser, sodavand og øl i den historiske flyhangar.

I flyhangaren vil en række lokale virksomheder ligeledes være opstillet, ligesom der er mulighed for at kigge nærmere på modelflyet, der blev brugt under optagelserne til spillefilmen ”I krig og kærlighed”.

Arrangementet er åbent for alle, og der er gratis adgang.

Kilde: Tønder Kommune