Dårligt nyt: 1 million danskere kan blive påvirket

Generelle nyheder

24/5/22 | 19:40

Skrevet af Kathrine Frich

Spor af ny pollenart fundet

Ny pollenart og hårdere pollensæson

For en måned siden blev der fundet spor af en ny pollenart. Denne nye art skulle angiveligt forårsage over 100.000 nye allergitilfælde i Danmark.

Det er dog ikke den eneste dårlige nyhed for danske allergikere. Pollensæsonen er i de sidste ti år nemlig kun blevet kraftigere og længere. 

Det skriver Berlingske

Forlænget med 18 dage

For de over en million danskere, der lider af pollenallergi er der dårlige nyheder. I løbet af de seneste ti år kan symptomer som kløende øjne, løbende næse og vedvarende nyseture være blevet en større del af deres hverdag. 

Nye tal fra Astma-Allergi Danmarks pollenkalender, som baserer sig på perioden 2011-2020 viser nemlig at pollensæsonen er blevet kraftigere.

Sæsonen for græspollen er forlænget med 18 dage. Herudover er mængden af hasselpollen og ellepollen steget med 66 og 82 procent.

"Udviklingen betyder formodentlig, at flere vil reagere på deres allergi. Og allergikerer får kraftigere symptomer," det mener Lene Heise Garvey, næstformand i Dansk Selskab for Allergologi, ifølge Berlingske.

Ignorer ikke symptomerne

De danske tal stemmer godt overens med de målinger der har været i USA. 

Ifølge en amerikansk professor kan noget af skylden for de stigende pollental være et symptom skabt af klimaforandringerne. 

Har man selv symptomer på allergi skal man ikke ignorere dem ifølge Lene Heise Garve, der fortæller at langt de fleste pollenallergikere kan opleve en bedring, hvis de tager medicin.