Bilekspert med 5 råd: sådan undgår du is på bilruden

Generelle nyheder

23/11/22 | 07:09

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Er du også træt af at fjerne is fra bilen om morgenen?

De sidste par dage har budt på sne og frost her i Danmark. Minusgrader betyder iskolde bilruder, hvilket kan være ekstremt irriterende i de tidlige morgentimer, når du skal afsted på arbejde.

det skriver Mirror

Frostige forruder er ikke bare et irritationsmoment, men kan faktisk lande chauffører med en bøde mellem 1000 og 1500 kroner for at kører med begrænset udsyn.

Heldigvis har koldtvejrseksperter fra Island, Lotus Car Rental, afsløret et utroligt smart og bizart hack, der skal forhindre din forrude i at fryse over ved at bruge en standardvare fra dit køkken. Den pågældende vare, som koster omkring 10 kroner kiloet, kan fås i alle supermarkeder. 

Det er nemlig løg. 

3 ting du har i køkkenet

Ifølge eksperterne kan løg nedbryde frost, så snart det dannes på vinduet.

Du skal blot skære et løg i to og gnide det generøst ud over vinduerne og forruden aftenen før du skal køre.

Dette skal forhindre frost i at danne sig i første omgang. Hvis du ikke har et løg, skal en kartoffel fungere på samme måde – og den får dig i hvert fald ikke til at græde mens du bruger den.

Eddike skulle også have samme virkning, så du kunne sprøjte en eddikeopløsning blandet med vand på din forrude aftenen før.

Eksperterne forklarer, at eddike ofte "bruges som tømiddel, fordi dets frysepunkt er meget lavere end vands, hvilket betyder, at vandet ikke har mulighed for at sætte sig og fryse ovenpå eddiken".

Hvis det ikke appellerer til dig at bruge grøntsager eller eddike, er der et par andre tricks og tips, du kan prøve.

Aldrig kogende vand

For eksempel kan du prøve at lægge et lagen eller et stort stykke pap over forruden for at undgå, at den fryser om natten.

Et andet tip er at bruge en afisningsvæske, som kan købes i de fleste supermarkeder og tankstationer.

Hvis alt andet fejler, kan du prøve at fylde en pose med varmt vand og køre den over forruden for et hurtigt resultat.

Eksperterne advarer:

"Det lyder måske indlysende, men det er altid værd at nævne, at du aldrig bør hælde kogende varmt vand på din forrude. Mens hver femte af os har indrømmet at gøre dette, kan selv hældning af lunkent vand få bilruder til at revne, især hvis de allerede er chippet. Hæld i stedet noget varmt vand i en genluk-pose og gnid derefter posen over din forrude"