Benzinpriser på himmelflugt: Aldrig set højere

Generelle nyheder

27/02/2022

Skrevet af Redaktionen

Vi har skrevet om det tidligere, og nu er det blevet faktuelt. Benzinpriserne er per i dag så høje som aldrig før.

Det er ikke kun de skyhøje varmeregninger, der rammer danskerne i 2022. Brændstofpriserne er også skudt i vejret. Krisen i Ukraine presser priserne opad, men tendensen var allerede på vej i den helt forkerte retning. Det viser en opgørelse fra Drivkraft Danmark, som overvåger de danske priser på diesel og benzin.

Virkelig lave brændstofpriser i starten på coronakrisen i 2020 blev vendt på hovedet i 2021. Her kunne bilisterne blot se til, mens brændstofpriserne steg og steg.

I slutningen af februar og her i begyndelsen til en måske lang krise i Ukraine stiger priserne igen. Ifølge registreringerne kostede én liter blyfri 95-benzin her i slutningen af februar ifølge Drivkraft Danmark hele 14,99 kr. Samme tid løb en liter diesel op i 13,39 kr.

Forklaringen skal findes i Ruslands angreb på Ukraine. Meget af den olie, vi i Danmark bruger til at udvinde benzin, kommer fra Rusland. Når der er uro i forsyningsledende, stiger prisen.

Torsdag morgen kostede en tønde råolie 103,30 dollars. En stigning på knap seks procent. Siden er den faldet lidt. Men ikke meget. I hvert fald ikke nok til at prisen på eksempelvis diesel og benzin i Danmark er på vej ned.

Vi kommer til at vente længe på faldende brændstofpriser.