Advarsel: Grafiske billeder af det øjeblik, hvor kirurg fjerner parasit fra mands øje

Generelle nyheder

07/09/2023

Foto: YouTube @Daily Mail
Foto: YouTube @Daily Mail

Skrevet af Emil B.

Denne forfærdelige optagelse viser det afskyelige øjeblik, hvor læger fjernede en stor parasitisk orm fra en mands øje. Se videoen nederst.

Den 60-årige unavngivne patient kom på hospitalet i Karnataka, Indien, med den afskyelige orm, der slingrede rundt om det hvide i hans øje.

Han blev tilset af Dr. Srikanth Shetty, der besluttede, at det bedste forløb ville være at fjerne ormen med det samme, da den udgjorde en trussel mod patientens syn.

Den komplekse procedure blev filmet, og optagelserne blev lagt online. Det viser Dr. Shetty omhyggeligt, hvordan han fjerner parasitten og placerer den i en plastikbeholder, hvor den sande størrelse af skabningen afsløres. Den var 15 cm lang.

Ormen menes at være Wuchereria Bancrofti, en type rundorm, der spredes via myggestik.

Pas på myggene

Læger blev også forbløffet, da de trak en levende parasitisk orm ud af en kvindes hjerne i en verdenspremiere. Det ligner skræmmende meget plottet i en zombiefilm. Den ikke-identificerede patient, 64 år gammel, blev først indlagt på hospitalet i slutningen af januar 2021 efter at have lidt af uger med symptomer, herunder mavesmerter, diarré, tør hoste, feber og natlige svedeture.

Et år senere var hun blevet glemsom og faldet i en dyb depression, hvilket førte til, at hun blev henvist til Canberra Hospital. Da hun først kom der, blev hun scannet, og der blev konstateret en række unormaliteter, så et kirurgisk team besluttede, at de måtte operere.

Neurokirurgen Dr. Hari Priya Bandi var ansvarlig, men blev forbløffet, da hun trak en 8 cm lang parasitisk rundorm ud af sin patients hoved. Uden nogen anelse om, hvad skabningen var, eller hvordan den kom derind, kontaktede hun sine kolleger, herunder den på stedet ansatte læge i infektionssygdoms, Dr. Sanja Senanayake.

Ifølge The Guardian sagde Senanayake: "Neurokirurgen gik bestemt ikke ind der og troede, de ville finde en kravlende orm. Neurokirurger beskæftiger sig regelmæssigt med infektioner i hjernen, men dette var en oplevelse for livet. Ingen forventede at finde det."

Efter at have forbløffet læger om, hvilken slags orm skabningen kunne være, tog det en ekspert bare et hurtigt blik, før han indså, at det var en Ophidascaris robertsi – en rundorm, der normalt findes i pytonslanger, hvilket gør denne patients infektion til en verdenspremiere. The Guardian rapporterede, at kvinden boede tæt på en sø, der var hjemsted for flere tæppepytonslanger.