Aalborg lufthavn i modvind: Utilfredshed over stigning i parkeringsafgift

Generelle nyheder

21/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Parkeringen er fra 20. april ikke længere gratis.

Aalborg afskaffer gratis parkering fra den 20. april. Det betyder at man fremadrettet skal betale 20 kroner om dagen i p-afgift

Det skriver Nordjyske

20 kroner om dagen

Umiddelbart lyder det ikke af meget, men for pensionsist Poul Erik Bilstrup kan det betyde at han vælger at rejse fra Billund Lufthavn fremover.

Han bor på Mors og har ind til nu foretrukket af rejse fra Aalborg Lufthavn fordi der ikke er stress og jag. Men med den nye parkeringsafgift kan det ændre sig.

"Aalborg Lufthavn ér en dejlig lufthavn, men det økonomiske begynder at spille ind,"  siger Poul Erik Bilstrup til Nordjyske og tilføjer:

"Jeg er bange for at p-afgiften i Aalborg Lufthavn på 20 kroner i døgnet kun er starten på den type afgifter."

Han påpeger også at priserne på en typisk rejse ofte er 1000 kroner dyrere, hvis man flyver fra Aalborg fremfor Billund.

Niels Hemmingsen, der er lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn mener dog ikke at den nye afgift kommer til at gøre den store forskel:

"Jeg skal ikke gøre mig til dommer over den enkelte rejsendes opgørelse over, hvad rejsen koster samlet.  Når man lægger det hele sammen, tror jeg ikke, at en 20'er om dagen til parkering gør forskellen," fortæller han.

Han understreger også at det fortsat er billigere at parkere i Aalborg Lufthavn end for eksempel Billund eller Aarhus.

Bliver hurtigt glemt

Aalborg Lufthavn blev anlagt ved herregården Rødslet ved den daværende landsby Vadum i 1938. Den var den første provinslufthavn i Danmark og blev åbnet den 29. maj af trafikminister N.P. Fisker.

Lufthavnen er Danmarks tredjestørste lufthavn, og er ejet af 13 nordjyske kommuner som overtog lufthavnen fra staten i 1997.

Lufthavnen råder over 5.000 parkeringspladser, som ind til 20. april fortsat vil være gratis. Det er dog også noget Aalborg lufthavn har slået på i deres markedsføring.

Ole Kirchert Christensen, der er chefredaktør fra flybranchemediet check-in.dk understreger at de gratis parkeringspladser har været en fordel i deres markedsføring, og at det derfor er forståeligt hvis folk er utilfredse:

"Det er altid svært, når noget har været gratis - Aalborg Lufthavn har markedsført det hårdt - og man så indfører betaling. Det kan jeg godt forstå, at nogen bliver irriteret over, men det flytter ikke passagerer. Kunder glemmer hurtigt, og det her er glemt om et par måneder," siger han.

Ifølge lufthavnen vil den første time stadig være gratis, men derefter vil det altså koste 20 kroner pr. påbegyndt 24-timer for at have sin bil parkeret ved lufthavnen.

Pengene skal bruges til at understøtte lufthavnens fremtidig vækst. Blandt andet vil de gerne etablere flere parkeringspladser til de mange rejsende.