80/20-reglen i forhold: Nøglen til romantisk succes

Generelle nyheder

30/09/2023

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af Emil B.

Opdag hemmeligheden bag vellykkede forhold: 80/20-reglen, der ændrer din opfattelse af kærlighed.

Den moderne datingverden kan føles som et minefelt, fyldt med ”icks”, røde flag, specifikke ”typer”, og ikke at forglemme alle de uforenelige mennesker, vi møder undervejs.

Men når du først har fundet en partner, der opfylder de fleste af dine krav, bør du måske genoverveje at afslutte forholdet, hvis din partner ikke opfylder alle dine krav.

Når kærlighed føles som ægteskab fra dag ét

En mand henvendte sig til podcasten @GiveItToMeStraight for at klage over sin kæreste, men ikke på grund af personlighedskonflikter, utroskab eller de sædvanlige problemer, der plager parforhold.

Hans bekymring ligger et andet sted. Han føler, at deres forhold har nået et punkt, hvor det føles som om, de har været gift i 10 år. Hans følelser over for hende er begrænset til hygge og varme, men han undrer sig over, om livet byder på mere passion og dybere følelser.

Introduktion til 80/20-reglen

Dette fører os til 80/20-reglen, en tankegang, der kan bruges i mange forskellige situationer i livet, ikke kun i forhold. Tanken bag reglen er, at én person ikke kan opfylde alle vores behov hele tiden. Da bryllupsrejseperioder trods alt kun er perioder, bør dette hjælpe med at forhindre følelser af bitterhed ved at styre vores forventninger.

Balancen i forhold

Ifølge livscoach og forholdsekspert Sloan Sheridan Williams er 80/20-reglen en fremragende tilgang til forhold. Hun siger: ”Alt, der fremmer balance i et forhold, er altid et positivt skridt fremad.”

”Nøglen til et sundt forhold er at hæve dine standarder og sænke dine forventninger. At sænke dine forventninger til 20% af forholdet kan skabe tilstrækkelig fleksibilitet til at lade et forhold fortsætte  og udvikle sig.”

Brug af 80/20-reglen i praksis

Nogle par vælger at anvende 80/20-reglen ved at opdele deres tid, hvor de sætter 20% til side for individuelle aktiviteter, som en hobby eller rejser. Eksperter siger, at dette kan mindske kompromisets pres og give plads til variation og nye oplevelser.

Så selvom dit forhold måske er fantastisk 80% af tiden, skal du ikke bekymre dig for meget om de resterende 20%. At omfavne 80/20-reglen kan hjælpe med at opretholde en sund balance og skabe et mere tilfredsstillende forhold.