10% af børn har ingen regler for onlineadfærd - grund til bekymring?

Generelle nyheder

20/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er svært at være barn i dag, hvis man ikke er online, men det er også svært at være barn online.

Tesco Mobile and Internet Matters har fået foretaget en undersøgelsen blandt 1.000 mødre og fædre med børn i alderen fire til 13 for at få et overblik over hvilke regler forældre har for børns adfærd på nettet.

Blandt de mest gængse regler er ikke at acceptere anmodninger fra fremmede, aldrig at dele personlige oplysninger og bede om tilladelse, før du downloader noget.

Det fortæller Metro.

Ingen regler

Forældre fortæller ofte deres børn kun at tale med venner eller familiemedlemmer fra det virkelige liv og ikke gemme nogen bankkortoplysninger online.

Men næsten 10 procent af de adspurgte forældre har ingen regler, som deres børn skal følge, når de er online, på trods af at 34 procent bekymrer sig om deres barns sikkerhed på internettet.

Og kun 32 procent har kontrol på plads for billeder og videoer, som deres barn poster på sociale medier.

Hvordan?

"Vi forstår vigtigheden af ​​at forblive forbundet og de muligheder, teknologi kan åbne for børn," sagde Rachel Swift, Tesco Mobiles kundeansvarlige.

'Det er tydeligt fra denne forskning, at mange familier står over for udfordringer med at vide, hvordan de holder deres børn sikre online.'

Undersøgelsen fandt også, at 49 procent af forældrene kæmper for at beslutte, hvilke online sikkerhedsregler de skal implementere generelt.

Undersøgelse viste nogle markante generationsforskelle; otte ud af 10 vil give et barn under 13 år adgang til internettet - mens de adspurgte forældre ikke selv kom online, før de var 19.

Det viste sig også, at 45 procent er usikre på denpassende mængde onlinefrihed, et barn bør have.