Vildt billigt: Her koster strømmen 0 kroner tirsdag

Forbrug

02/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Endelig en god undskyldning for at udsætte de huslige opgaver!

I weekenden gik vi over til at skulle betale vintertariffer for den strøm, vi bruger - og det er en noget anden pris, end vi er vant til fra sommerhalvåret.

I dag skal vi således af med mere end 3 kroner per kW-time, når det er dyrest, men du gør klogt i at holde igen med at sætte en vask i gang, inden du går i seng.

For priserne bliver helt anderledes i morgen!

Billigere og billigere

I dag, mandag, skal vi af med 3,30 kroner per kW-time mellem kl. 19 og 20, og gennemsnittet for døgnet ligger omkring de 2,10 kroner per kW-time.

Men hvis vi så ser på udviklingen efter midnat, er det et helt andet døgn, vi kigger på.

Faktisk er priserne højest umiddelbart efter midnat fra kl. 24 og frem til kl. 3, men derfra går det kun en vej - og det er ned!

Udover en enkelt stigning mellem kl. 7 og 8 om morgenen, får vi nemlig elpriser helt ned omkring 1 kroner per kW-time.

Det betyder faktisk, at vi reelt får strøm til 0 kroner - det vi skal betale er nemlig afgifter, og altså ikke for råstrøm.

Ikke engang omkring "kogespidsen" ved aftensmadstid går det galt. Vi når nemlig kun op på 1,17 kroner per kW-time mellem kl. 18 og 19.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk