Vil sænke elafgiften vinteren over

Forbrug

05/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En række partier vil sænke elafgiften

I øjeblikket er elafgiften 70 øre per kWh. Det vil en række partier nu have sænket så det svare til EU's minimumssats. 

Det skriver policywatch.dk

0,8 øre per kWh

Det er Venstre der går forrest med forslaget om at sænke elafgiften. Deres forslag er at sænke afgiften til 0,8 øre per kWh. 

Elafgiften udgør kun en del af prisen til el. Derudover skal man betale for transport og afgifter. Prisen på el svinger time for time, men vi har den seneste uge set enormt høje elpriser allerede før afgiften er pålagt. 

Elafgiften skal helt i bund

Forslaget kom frem søndag aften, da statsminister Mette Frederiksen (S) og De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, sagde Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen debatterede.

Her fik Jakob Ellemann-Jensen sagt, at elafgiften skulle helt i bund. Og det er der nu andre partier der bakker op om. 

Radikale og DF bakker op

Politisk ordfører for De Radikale, Andreas Steenberg fortæller at De Radikale ikke er afvisende for at sænke elafgiften. Især ikke hvis det kun er i en periode henover de mørke vintermåneder. 

Dansk Folkeparti har også meldt ud at de gerne vil være med til at kigge på afgiften. De mener at den på lang bane skal sænkes markant eller helt fjernes. 

Hos SF kalder Karsten Hønge dog forslaget for asocialt. Han mener at man skal se på, hvordan man kan afbøde konsekvenserne af inflationen på en social retfærdig måde.