Udfasning i gang: Tusindvis af danskere kan miste adgangen til MobilePay

Forbrug

01/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er et spørgsmål om, hvorvidt man følger med, når sikkerheden bliver højnet.

Da juni blev til juli kunne du ikke længere få hjælp til en bestemt problemstilling på Borgerservice.

Det var nemlig på det tidspunkt, man stoppede med at yde hjælp til NemID-brugere, fordi MitID bliver betegnet som fremtidens digitale sikkerhedsnøgle.

Langt de fleste danskere er da også skiftet over til MitID, men ifølge Digitaliseringsstyrelsen var der per 20. juli stadig godt 57.000 personer, der ikke havde oprettet sig på MitID eller for den sags skyld brugt NemID de forgangne seks måneder. Det skriver Ekstra Bladet.

Det endegyldige farvel til NemID kommer da også snart, helt præcist ved udgangen af oktober, og det kan ende med at koste danskernes foretrukne mobilbetalings-app tusindvis af kunder.

For hvis man stadig fortsætter med at bruge NemID, så mister man også forbindelsen til MobilePay, forklarer presseansvarlig hos MobilePay, Peter Kjærgaard, overfor Ekstra Blandet.

MobilePay vil om kort tid således alene være koblet sammen med MitID.

Skal gør det mere sikkert

Peter Kjærsgaard forklarer videre til Ekstra Bladet, at det er et spørgsmål om sikkerhed for appen snart 4,6 millioner danske brugere, når man vælger udelukkende at bruge MitID fremover.

Som eksempel nævner han, at MobilePay for ti år siden startede med at lave cpr-registrering, og at sikkerhedsniveauerne så gradvist er blevet øget i takt med dialoger med Finanstilsynet og andre myndigheder.

Samtidig spiller det også ind, at forbrydere og svindlere bliver dygtigere og dygtigere, og derfor gælder det om at være på forkant med sikkerheden.

Det er uvist, hvor mange MobilPay-brugere der vil blive ramt af udfasningen, og der kan heller ikke sættes dato på, hvornår udfasningen er helt gennemført.

I den nærmeste fremtid vil MobilePay-kunder dog modtage en sms om MitID, hvor der blandt andet vil være en påmindelse om, at man skal identificere sig i appen med MitID.