Tøjekspert: 5-kroners spray og 3 andre tips, der får krøllet tøj til at blive glat igen

Forbrug

13/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Krøllet tøj kan få enhver type tøj til at se sjusket ud – især skjorter. I stedet for at bruge tid på at tage strygejernet frem og spilde energi har eksperter delt, hvordan du "effektivt" fjerner rynker med "hjemmelavet" spray.

Når du vasker tøj, er det næsten umuligt at undgå folder og rynker, og at stryge dem ud er en tidskrævende opgave, der øger dine energiomkostninger. En af de bedste måder at slippe af med rynker uden et strygejern er at forhindre dem i at opstå i første omgang.

Når du tager tøj ud af tørretumbleren, skal du hurtigt folde eller hænge dem op i stedet for at smide dem i en vasketøjskurv eller en bunke. Er rynker opstået, har vasketøjseksperter hos Bakers Centre Laundry delt fire af de "mest effektive" måder at fjerne dem på, så "du ikke behøver et strygejern".

1. Brug et glattejern

Et glattejern fungerer som et "perfekt strygeværktøj" og er en "hurtig løsning", da det "gør underværker" på små områder som en skjortekrave eller mellem knapperne. Dog skal du sørge for, at der ikke er produktrester tilbage fra dit hår på strygejernet for at forhindre pletter på tøjet, før du begynder med denne metode.

Desuden skal delikate materialer som silke stryges ved den laveste temperaturindstilling som muligt, og sweatre kan stryges ved en varmere temperatur.

2. Rynkefjernerspray

Hvis du ikke har et glattejern ved hånden, kan en rynkefjernerspray give flotte resultater. Eksperterne hævdede, at de fleste er sikre for alle stoffer og er lavet med en teknologi til frigivelse af stof. Sprøjt simpelthen tøjet og ryst kraftigt. Hvis du ikke har en rynkefjerner spray, kan du lave en "hjemmelavetspray hurtigt med nogle almindelige husholdningsartikler".

Vasketøjsprofferne rådede: "Prøv at blande én del eddike med tre dele vand. Brug en sprayflaske, sprøjt tøjet overalt og lad det lufttørre. Rynkerne glattes hurtigt ud."

Alternativt kan du blande en kop destilleret eddike, en teskefuld stofblødgører og en teskefuld isopropylalkohol og sprøjte området med rynker.

3. Brug en varm gryde

Selvom denne metode er "effektiv", fungerer den "bedst" til mindre rynker. Kog en mellemstor gryde med vand, og når det begynder at dampe, hæld vandet ud.

Eksperterne instruerede: "Brug derefter bunden som du ville gøre med et strygejern. Undgå at "stryge" plastikudsmykninger som knapper, da dette kan smelte dem."

4. Damp fra bruseren

Damp fra din bruser kan hjælpe med at "løsne genstridige rynker", men sørg for at lukke alle vinduer og døre på badeværelset, læg tøjet på en bøjle og hæng det bagest i bruseren eller på bruseforhængets stang.

Vasketøjsguruerne forklarede, at dampen vil "glatte rynkerne ud" på omkring femten minutter.