Tilsyn giver Telenor påbud: Det er ulovligt!

Forbrug

17/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det betyder, at teleselskabet ikke længere på tilbyde det, der ellers har været en fast del af deres abonnementsløsninger.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Siden foråret 2020 har teleselskabet Telenor tilbudt kunder, at man fik en skærmskiftforsikring inkluderet, hvis man købte sin nye telefon hos selskabet.

Forsikringen sikrer, at man en gang om året kan få skiftet sin telefons skærm, hvis et uheld har smadret eller ridset skærmen.

Men nu har Finanstilsynet slået fast, at Telefon bryder loven ved at tilbyde den særlige forsikring. Derfor har selskabet fået besked om at stoppe med at tilbyde skærmskifteforsikring for alle fremtidige kunder.

Ulovlig forsikringsvirksomhed

I påbuddet lyder forklaringen, at skærmskifteforsikringen regnes som forsikringsvirksomhed - og det har Telenor ikke de nødvendige tilladelser til at drive.

Derfor har Telenor nu fået et påbud om at rette op på situationen og fremover drive forsikringsvirksomhed på lovlig vis.

Til MereMobil.dk fortæller Telenor, at man har haft en “konstruktiv dialog” med Finanstilsynet for at finde en løsning.

Påbuddet om at fjerne skærmskifteforsikringen gælder kun for nye kunder. Det betyder, at kunder hos Telenor, der allerede har fået forsikringen som en del af deres køb, stadig kan benytte sig af det.

150 år på bagen

Telenor blev oprettet i 1855 som det statsejede Telegrafverket, skiftede navn til Televerket i 1969 og til Telenor i 1994, da virksomheden blev omdannet til et statsligt ejet aktieselskab. Frem til 1998 havde Telenor monopol på telefonitjenester til privatkunder i Norge. Selskabet blev børsnoteret i december 2000 og er noteret på Oslo Børs (TEL).

Telenor havde ved udgangen af 2009 mere end 170 mio. mobilkunder på verdensplan (inklusive Vimpelcom) og nåede derfor en plads som verdens sjette største mobilselskab samt Syttende største virksomhed til at forhandle elektronik og telefoni.

Det skete på baggrund af, at Telenor i dag ejer mobilselskaber i Norge, Danmark (tidligere Sonofon, tidligere Cybercity, CBB Mobil og Canal Digital), Sverige, Ukraine, Ungarn, Montenegro, Serbien, Rusland, Thailand, Malaysia, Indien, Bangladesh og Pakistan, Japan, Kina osv.

På internetområdet ejes forskellige selskaber i Norge og i Sverige (Bredbandsbolaget og Glocalnet).