1. Skær ned på snacks
For Rachel Coons er den helt store synder, at "du fokuserer på for mange snacks. Snacks er et stort budget, og når vi køber for mange snacks, kommer vi til at bruge for meget."
I stedet siger hun bør du"fokusere på at fodre din familie og dig selv med fyldige, afbalancerede måltider til hvert eneste måltid, og chancerne er, at din familie vil spise mindre mellem måltiderne, og du vil spare en masse penge."
2. Juster dine indkøbsvaner
Som Rachel fortæller: "er det ikke det, du køber, der er problemet. Det er hele din rutine omkring shopping," og tilføjer: "planlæg indkøb, før du handler i butikken. De fleste planlægger ikke måltider, bestiller ikke dagligvarer online til afhentning, og derved køber du for meget."
3. Afstem forventninger til stedet
Nummer 3 er at ændre sin holdning til supermarkedet: "Mange behandler købmanden som sit glade sted. Du bør ikke gå til købmanden flere gange om ugen, fordi vi ved, at hver gang vi går ind i købmanden, kommer vi til at bruge penge," siger hun og tilføjer: "Gå en tur, gå i fitnesscenter, se dit yndlings-tv-program. Brug det i stedet som dit glade sted – ikke butikken."
4. Stop med at smide mad ud
Nummer 4 er, at de fleste smider for meget mad ud: "Hvis du tager dig selv i at smide mad ud, har du enten overkøbt, eller også bruger du ikke det, du har ved hånden, før du går tilbage til supermarkedet."
For Rachel Coons er madspild = penge: "Når vi smider mad ud, smider vi stort set penge ud, så fokuser virkelig på at bruge det, du har, før det går galt."
5. Giv ikke inflationen skyld for dit overforbrug
Nummer 5 er, at du giver inflationen skylden for dit overforbrugsproblem. Men Rachel Coons mener, at det er en fejl: “I virkeligheden er fødevarepriserne kun steget 12 til 15% i de seneste 2 år. Du overforbruger sandsynligvis 30, 40, måske endda 50 %."
Derfor siger med en bestemt mine: "Stop med at give inflationen skylden, og begynd at gøre, hvad du kan for at spare penge."