Sundeste juletræ: De her 7 tegn skal du kigge efter, når du køber juletræet

Forbrug

02/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Den festlige sæson er lige om hjørnet, og med følger juletræet. Men ikke alle juletræer er lige sunde og holder lige længe. Derfor får du her det, du skal kigge efter for at vælge et sundt træ.

Chris Bonnett fra GardeningExpress deler, hvad han kigger efter for at sikre, at juletræerne er sunde og vil vare indtil jul.

Her er tegnene på et sundt juletræ:

1. Træets duft

Forskellige træer vil have forskellige dufte, men en stærk, behagelig og frisk aroma er en god indikation på et sundt træ. Muggen lugt er tegn på potentiel forrådnelse.

2. Jævnt fordelt grene

Jævnt fordelt grene viser, at et træ er blevet passet ordentligt. Enhver bar plet viser, at træet har været under stress, hvilket betyder, at det ikke vil vare indtil juleaftensdag.

3. Farven

Det første og nemmeste, som trækøbere skal kigge efter, er farven - du vil have, at dit træ ser så lyst og grønt ud som muligt. Glem ikke at kigge nøje på hele træet for at sikre, at der ikke er nogen grå eller brune farver.

4. Tilstanden af nåle

Sørg for, at nålene er fleksible, fordi hårde nåle, der knækker let, er det første tegn på et døende træ.

5. Nåleskælning

Du kan også kontrollere nålene ved at køre dine hænder gennem grenene eller tappe på træstammen. Husk, at noget skælning af nåle forventes, især med det varmere klima i år, men hvis der falder en stor mængde af, kan du overveje et friskere træ.

6. Træets placering

Vælg et træ, der har været opbevaret på et delvist skygget sted. Træer, der har været opbevaret på et delvist skygget sted, tillader en lettere overgang, når træet bringes indendørs, da det allerede har tilpasset sig beskyttelse mod direkte sollys.

7. Solid stamme

En solid stamme er afgørende for jeres sikkerhed og er et positivt tegn på et sundt juletræ. Det indikerer, at træet har været godt plejet og udviklet sig korrekt.

Kilde: Express.