Sådan bliver du fri for vorter på to dage: Dette nemme trick bør alle kende

Sundhed

07/5/23 | 06:13

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Når man kommer op i alderen, så synes kroppen pludselig, at den skal opføre sig anderledes. Prøv eventuelt med disse husråd, hvis der er noget der driller.

Det er vigtigt, at understrege, at disse råd IKKE er medicinske råd, men derimod gamle husråd. Søg altid læge, hvis der er noget, der driller i længere tid.

Man kan spare sig selv for meget besvær og smerte ved at kende til gamle husråd. Hvad enten om du døjer med ondt i halsen, hårtab eller vorter. Og for det meste kan du finde ingredienserne i dit køkken eller i dit værksted og blive dine skavanker kvit - i stedet for at storme ud og købe alverdens medicin. 

Her er fem tricks til at få bugt med almindelige lidelser, som alle bør kende:

1. Urinvejsinfektion. Hvis du døjer med urinvejsinfektion bør du altid søge læge. Efterfølgende kan du for at forhindre eller lette en urinvejsinfektion drikke et glas vand med en teske bagepulver/hydrogenkarbonat (salte af kulsyre red.) på tom mave. Drikken neutraliserer syren i urinen og lindrer infektionen.

2. Hårtab. Du kan prøve at lave din egen huskur mod hårtab ved at blande 125 ml kokosmælk og 125 ml gulerodssaft. Begge dele indeholder vitamin B6 og B12, der stimulerer hårvækst og styrker håret. Blandingen skal omrøres til en jævn væske og puttes i håret . Efter 15 minutter kan det skyldes ud. 

3. Vorter. Uanset om de er små eller store, er vorter en irriterende størrelse, man bare vil af med.

Vorter er smitsomme og kan nemt overføres til andre, så der skal handles hurtigt. Eftersigende skulle det hjælpe at sætte gaffatape rundt om stedet med vorten. På den måde kvæler man vorten. Vent to dage og fjern tapen igen, herefter burde du kunne file den døde vorte væk.

4. Dårlig ånde. Ingen vil have dårlig ånde, og det kan heldigvis også nemt undgås. Du kan selvfølge gnaske løs på et tyggegummi, men du kan også prøve at spise persille eller selleri, der gerne skulle give din mund et friskt pust og rense dine tænder. 

5. Ondt i halsen. Gør halsen ondt? Læg to salvieblade under tungen og lad dem blive til de er opløst. Salviebladene virker antiseptisk og anti-inflammatorisk. Og modsat mange halsbolsjer og -pastiller indeholder salvie ikke sukker eller sødemidler.