Stor test: Danmarks billigste supermarked slår både Rema 1000, Føtex og Bilka

Forbrug

17/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor plejer du at handle?

Julen varer længe, koster mange penge.

Jeg ved godt, at vi ikke helt er nået til juletid endnu, men med faldende temperaturer, kortere dage og en masse andre udgifter, som hører vinterhalvåret til, bliver det hurtigt dyrere at være dansker for tiden, når man skal bruge penge på opvarmning og mere lys også.

Derfor gælder det om at spare, hvor man kan, og et af de første steder, man kan kigge på, er, hvor man fylder sin indkøbskurv.

Der er rigelig med muligheder, når vi skal handle ind, men B.T. har lavet et omfattende pristjek, der viser, at der altså er en af supermarkedskæderne, der officielt kan kalde sig Danmarks billigste - i hvert fald ud fra de kriterier, avisen brugte i testen.

Det vilde vesten

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal holde øje med, hvor man finder de bedste tilbud.

Det er det nemlig det rene vilde vesten for tilbudskampagner, og priserne i supermarkederne svinger massivt - nogle gange fra dag til dag.

B.T. lagde vejen forbi blandt andre Netto, Føtex, Bilka og Rema 1000, og her registrerede man så prisen på 35 varer i hver butikskæde.

Der er nogle ulemper ved denne metode, blandt andet at det giver et øjebliksbillede, og dermed hurtigt kan ændre sig, så det er en anden kæde, der løber med sejren.

Hvis B.T. for eksempel havde set efter pakker med 15 skrabeæg i stedet for 10 var resultatet endt noget anderledes.

Det er altså ingens næse gået forbi, at der er tale om et marked, hvor priserne er enormt dynamiske, og hvor detaljer kan være afgørende for udfaldet af et pristjek.

Men testen fra B.T. viste ikke desto mindre, at når man havde lagt det samlede beløb sammen for de 35 tjekkede varer, var der en kæde, der løb med sejren med en samlet pris på 485,04 koner på den endelige bon.

Og vinderen blev (indsæt selv trommehvirvel):

Netto.