Stor nyhed fra Røde Kors - sker på mandag

Forbrug

28/04/2023

Foto: Hjart, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Hjart, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Det kunne da godt være, noget af dagens løn-/pensionsudbetalinger skulle bruges der!

Nu bliver jagten på de gode fund langt nemmere. Kjoler, sko, jakker, bukser, og hvad man ellers drømmer om i garderoben, kan bestilles hele døgnet rundt på rodekorsgenbrug.dk, som er Røde Kors' nye webshop. Der vil være nye fund at gøre stort set hver eneste dag, og tøjet vil blive sendt med posten og leveret direkte til hoveddøren.

I webshoppen vil der også være møbler og interiør med alt fra sofaer til sovsekander til salg. Køb af disse ting vil foregå som Click og Collect, hvor man bestiller online og efterfølgende betaler og afhenter genbrugsfundet i den butik, som har varen til salg.

Den nye webshop åbner 1. maj, og hos Røde Kors ser chef for Genbrug, Tina Donnerborg, frem til åbningen.

”Webshoppen bliver et godt supplement til vores 255 genbrugsbutikker rundt i landet og er samtidig et kæmpe skridt for hele vores genbrugsområde. Alle kan hjemme fra sofaen gå på opdagelse i Røde Kors’ webshop, hvor der vil være nye fund at gøre hver eneste dag”, siger Tina Donnerborg, som fortæller, at der ligesom ved andre onlinehandler er både reklamations- og fortrydelsesret.

Onlineshopping med mening

I Røde Kors’ webshop bliver det muligt at finde tøj i de fleste kategorier, herunder dame- og herretøj, børnetøj, sportstøj og sko, som bliver sorteret, inden det rammer webshoppen.

”Rigtig mange danskere har efterhånden købt brugt på et tidspunkt, og heldigvis er vi ved at have brudt tabuet om brugte varer som næstbedst eller nødløsning. Vi ved godt, at der både er penge at spare, at det er godt for klimaet, og at det ganske enkelt giver god mening at købe genbrug. Og så er genbrugsfund handlet på rodekorsgenbrug.dk – ligesom handlerne i Røde Kors’ butikker – med til at understøtte Røde Kors’ hjælpearbejde både herhjemme og i udlandet”, forklarer Tina Donnerborg.

Ligesom i en fysisk genbrugsbutik gælder det om at slå til, når genbrugsguldet er fundet, for det er muligvis allerede væk i morgen. Genbrug hitter nemlig som aldrig før, og i Røde Kors noterer Tina Donnerborg sig da også, at salget er steget i organisationens fysiske butikker de senere år. Faktisk røg der mere end syv millioner produkter over disken sidste år. Og i fremtiden kan kunderne således gøre deres genbrugsfund både i butikkerne og online.

Genbrug i en travl hverdag

Forventningerne til den nye webshop er høje. Tina Donnerborg fortæller, at hun især tror, at det nye tiltag vil falde i god jord hos de mennesker, som har en travl og hektisk hverdag, men stadig gerne vil prioritere omtanke for miljøet.

”Det er en oplagt mulighed for børneforældre med en travl hverdag, som ikke kan nå forbi en af butikkerne, men i stedet kan shoppe på webshoppen, når børnene er lagt i seng. Det bliver spændende, om vi kan tiltrække dem og imødekomme deres interesse. Men mest af alt er jeg sikker på, at interessen for genbrug kun vokser, og derfor glæder jeg mig til, at endnu flere kan gå ind og gøre et genbrugsfund hos Røde Kors og på samme tid være med til at hjælpe mennesker i nød”, siger Tina Donnerborg.