Spotify advarer: Du kan miste din konto

Forbrug

04/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er en populær trend, der får musiktjenesten til at komme med advarslen.

Det kan godt være, at inflationen har mistet pusten i Danmark, men det ændrer ikke på, at mange stadig må tænke lidt ekstra over, hvordan pengene bliver brugt.

Når der samtidig er en række populære tjenester, som millioner af danskere benytter sig af, der hæver priserne, kan det være tillokkende at omgå prisstigningerne på forskellige kreative måder, men det kan få store konsekvenser - i hvert fald hvis du bruger musiktjenesten Spotify.

En populær trend breder sig nemlig lige nu på det sociale medie TikTok, efter Spotify hævede priserne på alle sine abonnementer i det meste af verden (i Danmark steg Premium-abonnementet med 10 kroner, imens DUO og FAMILY steg med 25 og 30 kroner).

Trenden op TikTok går ud på, at du installerer en såkaldt VPN (Virtual Private Network), og her bliver det lidt teknisk, men prøv at følge med.

Snyder systemet

VPN'er gør det nemlig muligt for dig at oprette en sikker forbindelse for din enhed, når du surfer rundt på internettet. Det, der så er vigtigt i denne sammenhæng, er, at den også giver dig mulighed for at vælge en server i et helt andet land end det, du befinder dig i.

Du kan for eksempel vælge at bruge en server i Spanien, selvom du sidder i lille Danmark.

I tilfældet med Spotify går tricket ud på, at du bruger en VPN-forbindelse til at "snyde" systemet, så det tror, du befinder dig i et andet land, hvor du måske kan få abonnementet billigere.

Men det er her, advarslen fra Spotify kommer ind i billedet.

Imod retningslinjer

VPN'er strider nemlig mod Spotifys retningslinjer, og hvis du bryder Spotifys vilkår og betingelser, ja, så kan din konto enten blive begrænset eller i værste fald helt lukket.

Det betyder, at flere alle dine playlister, du har opbygget igennem årene, går op i røg.

I stedet for at anvende en VPN er det klogt at genoverveje dit abonnementsplan, hvis du er bekymret for omkostningerne.

Hvis du og dine venner betaler for individuelle abonnementer, kan det være en idé at vælge en familieabonnement, som I alle kan betale ind til.

Du kan også søge mulighederne for studie- og familierabatter - eller lære at leve med reklamerne på den gratis udgave af Spotify.