Skal man vaske nye håndklæder før brug? Her er svaret

Forbrug

13/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Plejer du at gøre det?

Der er ikke noget som et nyt håndklæde. Det er blødt, luftigt, og når du først får det hjem, kan du ikke vente med at bruge det efter et afslappende brusebad.

Men du bør lige jokke bremserne i, inden du begynder at svøbe dit nyindkøb om dig.

Nye badehåndklæder kan nemlig indeholde flere bakterier, end du er klar over, og efter du er blevet så frisk og så ren, er det sidste du ønsker, at dit nye håndklæde gør dig beskidt igen!

Det skriver Lifesavvy.

Utallige fingre

En stak håndklæder i en butik ser måske pæne og rene ud, men tænk på, hvor mange mennesker der kan have rørt ved dem, før du tog dem med hjem.

Medarbejderne, der satte dem ud, andre kunder, der kunne have været interesserede, børn med klæbrige fingre ... du forstår pointen.

Plus, hvis de har ligget ude i et stykke tid, er det ikke til at sige, hvilken slags bakterier der kan være landet på - særligt i denne tid, hvor der er så mange luftvejssygdomme i omløb i Danmark.

Gør det også online

Selvom du bestiller nye håndklæder online, er det bedst at vaske dem, før du bruger dem. De kan rumme alt fra støv og andre partikler til bakterier, der kan være skadelige for dit helbred.

Igen skal folk røre ved de håndklæder, uanset om det er på en fabrik eller et pakke- og distributionscenter. Du vil ikke have deres bakterier på din krop!

Uanset om det er et badehåndklæde, håndklæde eller en vaskeklud, så tag et par minutter ekstra og smid dem i vaskemaskinen, før du bruger dem første gang.

Hvis du gør det, holder du dig sikker og ren, og du får den ekstra bonus af et varmt, blødt håndklæde frisk ud af tørretumbleren.