Seniorbilist: 5 bedste biler til en behagelig rejse for dig og familien

Forbrug

13/08/2023

Foto: Pexels @Pixabay
Foto: Pexels @Pixabay

Skrevet af Emil B.

Plads, pålidelighed og sikkerhed er alle nøglekomponenter for ældre bilister, og cinch har nu identificeret de 5 bedste på markedet.

Regeringsdata viser, at ældre bilister udgør over fem millioner bilister på britiske veje. Dette udgør omkring 14 procent af alle vejbrugere på tværs af netværket, hvilket gør det til et vigtigt marked for virksomheder.

Og her få de de 5 bedste af slagsen ifølge cinch.

Skoda Fabia

Skoda har ry for pålidelighed, hvilket gør Fabia til et problemfrit valg for vejbrugere. Modellen har også mere plads end mange af sine konkurrenter, hvilket gør den til et ideelt familiekøretøj.

Ageco, der ejes af Age UK, har også identificeret Fabia som en af de sikreste biler for ældre bilister. EuroNCAP vurderede i 2021 Fabia som den sikreste lille familiebil på markedet.

Data fra gruppen viste, at Fabia havde en sikkerhedsvurdering for voksne passagerer på 85 procent og en vurdering for børn på 81 procent, hvilket gør bilen ideel for bedsteforældre.

Seat Arona

Efterspørgslen efter SUV'er er steget de seneste år, og Seat Arona er en af de bedste valg på markedet. Bilen opnåede også en femstjernet Euro NCAP-vurdering og leveres med en række smarte sikkerhedsfunktioner.

Dette inkluderer en High Beam Assist-tilstand, der automatisk justerer lygters lysstyrke, mens et træthedsgenkendelsessystem registrerer træthed. Modellen tilbyder en generøs brændstofeffektivitet på op til 53 mpg.

Mercedes-Benz B-Class

Dette er en af de sikreste muligheder for bilister. Den har en Euro NCAP voksenpassagervurdering på hele 96 procent. Udover det har bilen en række ekstra teknologifunktioner som Active Brake Assist, der automatisk kan stoppe køretøjet i nødsituationer.

Bilens interiør er også meget rummeligt, hvilket gør det til et ideelt valg for at hente børnebørnene til dage ude. Cinch fortæller: "Mercedes-Benz B-Class tilbyder mange nyttige funktioner for ældre bilister. Som en kompakt persontransporter er sæderne lidt højere placeret – og de er yderst komfortable."

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen fortsætter sin placering som Europas bedst sælgende bilmærke med modeller, millioner kører fornøjet rundt i over hele verden. GTI-versionen tilbyder et ekstra spark på andre hatchback-konkurrenter, hvilket gør dette til et godt valg for ældre bilentusiaster.

Førere kan opnå en brændstofeffektivitet på op til 54 mpg.

Renault Zoe

Dette er en af de billigste elektriske biler på markedet og kunne være det bedste valg for dem, der bor i byer. Der er blevet indført nye gebyrer for Clean Air Zone i dele af København store regioner. Cinch forklarede: "Hvis du har en indkørsel eller en garage, kan du få installeret en oplader, hvilket vil gøre det billigere at køre end en benzin- eller dieselbil. Du vil også gøre dit for at forbedre miljøet for dine børn og børnebørn."