Sådan udnytter du de længere dage: Kan spare dig op til 5000 kroner

Forbrug

23/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er flere ting du kan gøre, for at udnytte dagslyset.

Fra ikke at skulle tænde lyset så meget til at skrue ned for opvarmningen, de længere dage gør virkelig en forskel for dine penge – og også på tide.

Det skriver Metro

Energiregningerne har længe været forhøjede og en fortsat høj inflation betyder, at leveomkostningskrisen stadig bider sig fast. Her tager vi et kig på de forskellige måder, som de længere dage kan være nyttigt til at give et mere solrigt syn på din banksaldo.

Sluk lyset...

Dr. Steve Buckley, energispecialist hos smart meter energispareapp Loop, siger, at det er muligt at spare næsten 600 £ (5000 kroner) ved at ændre dine vaner.

"De længere dage er et signal om at forårsrengøre dit energiforbrug for at sikre, at du kun bruger det, du skal," siger han.

Dette kan betyde ting som at få mest muligt ud af de lysere morgener og længere dage – sluk for overskydende lys og lamper, og åbn dine gardiner.

...og skru ned for varmen

Når det bliver varmere ude, skal vi ikke have varmen tændt så meget.

Faktisk menes 1. april at være den optimale dato til at skrue ned for termostaten, da temperaturerne i gennemsnit begynder at være over 14C.

At komme ud

Nu er det lysere i længere tid, så er det på tide at lægge flere planer, fra at gå længere ture til at møde venner tidligere.

I de kolde måneder er vores muligheder begrænsede, hvilket betyder, at folk bruger meget tid på pubber eller restauranter. Nu kan vi erstatte disse kostbare planer med gratis gåture i parker eller kaffeaftaler udendørs.

Vi vil være væk hjemmefra og bruge mindre energi (sørg bare for, at du ikke efterlader nogen af ​​disse apparater på standby, når du er ude). Hvad mere er, så er det også sundere.

Tørredage forude

Tørretumblere er et af de dyrere apparater at køre, men med en dansk vinter er det næsten umuligt at få dit tøj, håndklæder og sengetøj tørret uden.

Nu ser vi på friskere, længere dage, vi kan hænge ting ud for at tørre på den gammeldags (og gratis!) måde.

Sved for mindre

Med vejret generelt varmere og tørrere, kan du overveje at annullere, sætte på pause eller simpelthen ikke forny nogen dyre fitnessmedlemskaber - også selvom det kun er for et par måneder.

Du kan bytte indendørs øvelser til udendørs løbeture, guidet træning, vandreture, hundeture, tennis eller udendørs bootcamp-timer.

Tjek dit lokalområde for at se, om der er nogen træningssessioner, der finder sted i offentlige parker eller rum - disse er normalt pay-as-you-go og meget billigere end de fleste månedlige fitnessmedlemskaber