D. 2. juli bliver det afgjort: Dansk møbelgigant på konkursens rand

Forbrug

21/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det begyndte for alvor at gå galt i november 2023.

Det er ingens næse gået forbi, at krigen mellem Rusland og Ukraine har sat sine spor.

Siden den brød ud, er stort set alting blevet markant dyrere, hvorfor utallige danskere kæmper for at få enderne til at hænge sammen.

Det er dog ikke kun forbrugerne, der kæmper med økonomien - det gælder også et hav af virksomheder.

Én af dem, der har store problemer med at få tingene til at løbe rundt, er en dansk møbelgigant, som har en høj stjerne hos mange af borgerne.

Det skriver Ekstra Bladet via DetailWatch

Det er virksomheden Paustian, der befinder sig i store problemer.

Sagen er den, at møbelgiganten befinder sig i en kritisk situation, hvor udsigterne til overlevelse ser dystre ud. Rekonstruktør Gert Nissen fra advokatfirmaet DLA Piper, som leder rekonstruktionsprocessen, udtrykker nu tvivl om virksomhedens fremtid.

Ifølge DetailWatch har han beskrevet selve rekonstruktionen som 'udsigtsløs'.

Den skæbnesvangre dato

Den endelige afgørelse om Paustians fremtid forventes at blive truffet ved et kreditormøde i Skifteretten den 2. juli. Her skal det fastslås, hvorvidt virksomheden har en chance, eller om konkurs er uundgåelig.

Det første problem opstod for Paustian i november 2023, da butikken på Lille Torv i Aarhus gik konkurs.

"Den dyre husleje, der for 5 år siden blev overtaget fra det tidligere Illum Bolighus i Aarhus i lokalerne, er en del af forklaringen. Huslejekontrakten fra den gang er i dag for dyr og lejekontrakten blev indgået i en tid, hvor markedet var anderledes", lød det fra en pressemeddelelse, som firmaet udsendte på daværende tidspunkt.

Siden da er det ikke ligefrem gået bedre, og i begyndelsen af 2024 blev Paustian sat i rekonstruktion.

Det står klart, at virksomhedens fremtid hænger i en tynd tråd, og alle øjne vil være rettet mod Skifterettens beslutning den 2. juli, som vil afgøre, om Paustian kan reddes eller ej.