Efter triste rygter: Nu forklarer Arla situationen

Forbrug

19/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du også oplevet, at det er blevet sværere at få fat i?

Vi løber ikke tør for Gammel Knas.

kontant lyder meldingen fra Arla, efter der har været frygt for, at Danmark faktisk ville løbe tør for den populære ost.

Det er ikke lang tid siden, at det kom frem, at Arla er ved at løbe tør for Gammel Knas.

Derfor var meldingen om lav lagerbeholdning hos Arla også trist for en lang række danskere - men det er altså ikke sådan, at vi risiker at måtte spise vores boller uden ost.

Modner i årevis

Arla forklarer i pressemeddelelsen, at mejerigiganten har øget produktionen af osten, men at den skal modne i mere end to år på Nr. Vium Mejeri.

Indtil 2026 bliver Gammel Knas derfor fordelt blandt forhandlere og restauranter i forhold til de tilgængelige mængder.

”Men vi løber ikke helt tør for Gammel Knas, som rygtet ellers siger. Selvom vi, grundet den lange lagringstid, ikke kan imødekomme den fulde efterspørgsel frem mod 2026, så vil der løbende blive frigivet nye mængder. Der vil således stadig være Gammel Knas at finde hos caféer, restauranter og specialbutikker, selvom man måske skal lede lidt længere efter osten, end man er vant til,” siger Sofie Biltoft-Riis, direktør for Arla Unika.

Produktionen af Gammel Knas er altså sat op, men indtil den øgede produktion er klar til at blive sendt ud til danskerne, er Arla altså nødt til at rationere de oste, der faktisk er tilgængelige.