Sådan finder du den perfekte pude

Forbrug

17/03/2023

Skrevet af Emil B.

Mange mennesker undervurderer, hvor svært det kan være at finde den helt rigtige pude. Derfor viser vi her, hvordan du finder den rigtige pude.

Hans Jensens dejlige pude

Hans Jensen, der er en 50-årige mand, plejede at sove kun at tre eller fire timer om natten. Det efterlod ham træg og uoplagt til dagens gøremål. Derfor brugte han en måned på at teste puder, før han fandt den rigtige pasform - og det var en konturpude af memory skum.

Han fortæller om den: “Så snart jeg bruger den pude, føler jeg, at jeg er kommet ind i drømmeverdenen, og alle mine bekymringer er ude af vinduet. Så falder jeg meget hurtigt i søvn, og jeg sover som en baby.”

Sådan finder du den rigtige pude

Der er ingen standardpude, der passer til alle. Derfor er det faktisk en god idé at prøve puden, hvis det er muligt. Når du søger efter en pude, foreslår søvneksperter at stille dig selv et par spørgsmål:

  • Foretrækker du en blød eller fast pude? 

  • Hvad er din startposition for søvn? Dette hjælper med at bestemme typen og højden af ​​en pude

  • Har du tendens til at blive varm eller svede, mens du sover, eller har du allergi? Det kan bestemme det bedste materiale til din pudefyldning og betræk

Derefter skal du bestemme, hvilken slags sovende du er.

Mavesover har brug for en tynd eller blød pude. Nogle kan også have gavn af at lægge en pude under maven.

Sidesovere har ofte brug for en tykkere, moderat fast pude for at holde hoved, nakke og skuldre i niveau.

Rygsovere har tendens til en blød, fladere pude til at justere nakke og rygsøjle. De kan også have brug for støtte under deres knæ eller lænden for at reducere belastningen på disse områder

Folk, der skifter mellem positioner i løbet af natten, kan overveje en justerbar pude, der lader dig ændre højden og fastheden ved at tilføje eller fjerne fyld eller en, der nemt kan ændres ved hjælp af en lynlås.

Derfor er puden vigtig for dig

Sudha Tallavajhula, MD, medicinsk direktør for Neurological Sleep Medicine Center i Houston, siger: "Din pude er lige så vigtig for dit helbred og søvnkvalitet som din madras. Det giver komfort og holder dit hoved, nakke og rygsøjle justeret for at reducere stress, der kan forårsage smerte og forstyrre søvnen, " siger han og tilføjer: "At finde den rigtige pude kan ofte betyde forskellen mellem urolig søvn og en afslappende nat eller ikke at have nakke- eller rygsmerter, når du vågner."

Michael Breus, en søvnekspert og klinisk psykolog baseret i Manhattan Beach, Californien siger: "Utilstrækkelig søvn kan påvirke humør, kognitive færdigheder og stofskifte og kan føre til diabetes, forhøjet blodtryk og hjertesygdomme," siger han og tilføjer: "Desuden har undersøgelser fundet en sammenhæng mellem tab af muskelmasse hos ældre voksne og dårlig eller forstyrret søvn, mens overgangsalderen og postmenopausale kvinder, der oplever hedeture, kan have gavn af en køligere søvnoverflade."