Sådan holder du huset koldt i varmen: Disse apparater er med til at varme huset op

Forbrug

10/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste apparater udsender varme. Her får du en liste over hvilke du burde trække stikket på.

Apparater, der skal tilsluttes stikkontakter, har en tendens til at generere en del varme, hvilket vil gøre et rum endnu varmere på brændende dage.

Det skriver Express

Dette gælder især, hvis de er placeret i et lille rum med lidt ventilation.

Træk stikket

Alle apparater afgiver noget energi i form af varme, men nogle er nogle der udleder mere varme end andre. Heldigvis har eksperter delt, hvordan slukning og frakobling af apparater kan forhindre, at hjem føles "endnu varmere", end de allerede er.

Allan Reid, administrerende direktør og ejendomsekspert hos kunstvinduer og døre, hævdede, at husholdninger bør "undgå energislugende elektronik", når de ønsker at holde et hjem køligt.

Han sagde: "Brug af elektronik, såsom dit tv eller en computer, bruger en betydelig mængde elektricitet, især når det bruges i længere perioder. Det betyder, at på varmere dage er det bedst kun at bruge disse i korte perioder eller helt at undgå at bruge dem."

Lad dem kører natten over

Chris Nye, oversøisk ejendomsekspert hos Your Overseas Home, var enig og foreslog, at husstande tog stikket ud af stikkontakten, på de apparater de ikke bruger.

Han sagde: "Tilsluttet elektronik genererer varme, selv når den er slukket eller ikke er i brug, hvilket kan gøre et allerede varmt hjem endnu varmere. Frakobl ting som brødristere, elkedler, tv'er og enhedsopladere, når du ikke bruger dem."

Når det kommer til større hvidevarer, såsom vaskemaskiner, anbefaler Chris, at husstande forsøger kun at bruge dem om natten.

"Store apparater kan afgive betydelige mængder varme, så prøv ikke at bruge dem på de varmeste dage, hvis det er muligt," siger han og fortsætter:

"sæt i stedet vaskemaskiner og opvaskemaskiner på natten over. Dette vil også hjælpe med at spare nogle penge på elregningen - det er et win-win-scenarie."

Det skal du ikke have til om natten

Chris anbefaler også at skifte glødelamper ud, da han hævdede, at de "spilder en enorm mængde af deres energi på den varme, de udsender", så for dem, der forsøger at køle et rum ned uden aircondition, kan små skift som at skifte til kompaktlysstofrør have en "overraskende betydelig effekt", samtidig med at du "sænker din energiregning".

Selvfølgelig kan husstande ikke slukke for alle deres apparater – ikke uden at ødelægge al maden i deres køleskab og fryser, i hvert fald. Men alt, hvad de kan undgå at bruge i varmt vejr, hjælper med at holde et hjem køligt.

For dem, der har svært ved at falde i søvn i varmt vejr, bør husholdninger forsøge at undgå at oplade deres teknologi om natten, foreslog Colette Toman, interiørstylist hos Make My Blinds.

Hun sagde: "Vær opmærksom på at oplade dine gadgets om natten, da de udstråler varme, som vil varme dit værelse op og med tiden påvirke din søvn. Vælg i stedet først at lade dem op om morgenen, når det er køligere, og du er vågen. Dette vil ikke kun reducere rumtemperaturen, men det vil også spare dig penge, da de fleste enheder, såsom en mobiltelefon, ikke behøver at blive opladet i den tid, du sover."