Så galt kan det gå: En uberettiget parkeringsbøde har fået ekstreme konsekvenser

Forbrug

26/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Efter at have modtaget en fejlagtig parkeringsbøde smuldrede en hel virksomheds fundament – hvad der startede som en misforståelse blev enden for virksomheden og alle dens medarbejdere. Sådan gik det galt:

En bygningsarbejder har fortalt, hvordan en enkel fejltagelse førte til kollapsen af hans virksomhed og tabet af 10 medarbejders job.

Dwight Henry, 45, blev tvunget til at lukke sin virksomhed og afskedige sine ansatte, efter hans varevogn med udstyr til en værdi af 150.000 kr. blev beslaglagt af fogeder over en fejlagtigt udstedt parkeringsbøde. Han mistede kontrakter for 337.500 kr., da fogederne ankom på grund af, hvad der begyndte som en 487,5 kr. parkeringsbøde.

Fejlagtig parkeringsbøde udløser krise

Henry modtog en parkeringsbøde i april i år for at parkere sin varevogn på en midlertidigt suspenderet parkeringsplads – til trods for at han forlod den cirka fem minutter, før området blev utilgængeligt.

Den 487,5 kr. bøde blev revet i stykker af en parkeringsbetjent, men næsten et halvt år senere krævede fogederne en øget betaling for bøden.

Virksomhedens nedtur

Henry bad Hackney Council om at gennemgå hans sag, mens hans gæld voksede til 9.750 kr., og hans arbejdsvogn blev beslaglagt. Selvom rådet nu har annulleret bøden, undskyldt og returneret hans vogn, har Dwight været ude af stand til at tjene penge i månedsvis og bliver nu nødt til at lukke sin virksomhed – Phoenix Construction East London Ltd – som følge heraf. Faren til fem, der bor i Lower Clapton i Hackney, nordøstlige London, sidder nu tilbage med kun 750 kr. på sin bankkonto.

Søger nyt job

Da han begynder at søge efter et nyt job som leveringschauffør, opfordrede han til kompensation fra Hackney Council, som han hævder ikke ønsker at tage ansvar.

"Det har ødelagt mit liv. Rådet har aldrig rakt ud til mig for at sige, 'Lad os forsøge at rette op'. Jeg var nødt til at afskedige alle. Jeg er stort set ude af erhvervslivet," sagde han.

Fogedernes hårde metoder

Til trods for at bøden siden er blevet annulleret, og hans vogn blev returneret til ham tidligere på ugen, siger forretningsindehaveren, at han nu bliver nødt til at lukke sin virksomhed, da han ikke har været i stand til at arrangere nye kontrakter for vinteren.

Henry, hvis fem børn er mellem ni og 26 år, mener, at rådet bør kompensere ham for hans tab af indtjening i perioden, hvor hans vogn blev uretmæssigt beslaglagt.

Hackney Councils svar

Hackney Council siger, at de skrev til ham tre gange, før fogederne blev involveret, hvilket inkluderede detaljer om, hvordan man kan afsige sig bøden. Rådet siger, at de ikke modtog et svar, hvilket er grunden til, at PCN blev eskaleret.

De siger, at de også modtog et opkald fra fogeden i september, der sagde, at de havde talt med Henry, som havde bekræftet, at han havde modtaget korrespondance fra Hackney Council, før PCN blev registreret som en gæld.

Kilde: The Sun